Przepis konkursowy

PIKANTNE MUFFINKI
Zdjęcie przepisu
Składniki:
marchewka, 200g
cebula, 50g
olej, 100ml
mąka pszenna, 150g
jogurt grecki Tolonis, 100g
proszek do pieczenia, 2 łyżeczki
jajka, 3szt
zioła prowansalskie, 1 łyżeczka
sól, pieprz, 1/4 łyżeczki
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 6
poziom trudności: łatwy
Autor: Anna (Wola Radłowska)
(Głosów: 37)


Zostań mistrzem kuchni

Marchewkę oraz cebulę obieramy i trzemy na grubych oczkach tarki. Do jogurtu i oleju dodajemy mąkę, proszek do pieczenia i roztrzepane jajka. Następnie wsypujemy starte warzywa, sól, pieprz i zioła prowansalskie-dokładnie mieszamy. Ciasto ma mieć konsystencję średnio gęstą (jak na racuchy), gdyby było zbyt rzadkie można dodać odrobinę mąki. Do formy na muffinki wkładamy osłonki i uzupełniamy ciastem do 3/4 wysokości, pieczemy 25-30 minut w temperaturze 180 stopni-do uzyskania złotego koloru. Ilość składników pozwala na przygotowanie 12 szt.
Smażona wołowina podana z dżemem chilli i zieloną sałatką z papai serwowana na liściu bananowca
Smażona wołowina...
30 min. 2 trudny
Głosów: 7
Migdałowa poezja
Migdałowa poezja
pow. 60 min. 6 łatwy
Głosów: 3725
Muszle ze szpinakiem , łososiem i serem feta
Muszle ze szpinakiem ,...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 20
Lody na słodkim musie z dyni
Lody na słodkim musie...
pow. 60 min. 4 łatwy
Głosów: 498
Amerykańskie pancakes z bitą śmietaną
Amerykańskie pancakes...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 4267
Naleśniki z serowo-warzywnym farszem
Naleśniki z...
30-60 min. 2 średni
Głosów: 116