Przepis konkursowy

ROLADKA Z PIERSI NADZIANA GRZYBAMI
Zdjęcie przepisu
Składniki:
1 pojedyncza jak największa pierś z kurczaka,
3-4 łyżki usmażonych wcześniej grzybów leśnych,
sól, pieprz do smaku,
panierka:,
1 roztrzepane jajko,
mąka,
bułka tarta,
olej do głębokiego smażenia,
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Wiesława (Gdańsk)
(Głosów: 83)


Zostań mistrzem kuchni

Pierś z kurczaka rozklepać jak najcieniej nie robiąc przy tym dziur w mięsie, posypać solą i pieprzem. Wzdłuż mięsa nałożyć usmażone grzyby, delikatnie zwinąć. Panierować najpierw w mące, potem w jajku i bułce, znowu w jajku i bułce. Smażyć na głębokim oleju aż będzie dobrze zrumienione 10-15 minut zależy od wielkości roladki.
Kawa mrożona
Kawa mrożona
30 min. 2 łatwy
Głosów: 37
Trufle z bialej czekolady
Trufle z bialej czekolady
30 min. 6 łatwy
Głosów: 121
ZAPIEKANKA MAKARONOWA Z KURCZAKIEM
ZAPIEKANKA MAKARONOWA...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 8
Torcik Bezowy z Amerykańską nutą
Torcik Bezowy z...
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 5
Krucha tarta z karmelizowanymi jabłkami pod kruszonką
Krucha tarta z...
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 115
Domowa pizza
Domowa pizza
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 1002