Przepis konkursowy

SAŁATA MIODOWO-MUSZTARDOWA
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Mix sałat z rukolą Vital Fresh, 180 g (1 opakowanie)
Pomidory, 3 szt.
Ser Ementaler, 100 g
grzanki czosnkowe, 60 g
Musztarda Develey, 4 łyżeczki
Miód Wielokwiatowy Złota Pasieka, 2 łyżeczki
Olej Wyborny, 1 łyżeczka
Woda, 1 łyżeczka
sól,
pieprz,
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Adelina (Kraków)
(Głosów: 790)


Zostań mistrzem kuchni

Przepis na bardzo szybką i łatwą w przygotowaniu sałatkę, która zachwyci swym niecodziennym smakiem. Świetnie sprawdzi się jako lunch do pracy, przy czym trzeba pamiętać, by grzanki i sos dodać do sałatki tuż przed jedzeniem. Przygotowanie: Sałatę przełożyć do miski. Umyć pomidory, pokroić w dużą kostkę i ułożyć na sałacie. Pokroić w kostkę ser Ementaler i również ułożyć na sałacie. Przygotować sos: do niewielkiego słoiczka wlać wodę, dodać miód, musztardę, sól i pieprz do smaku, następnie słoiczek zakręcić i potrząsać chwilę do wymieszania się składników. Sałatkę posypać grzankami, polać sosem i od razu podawać. Smacznego!
Torcik na wiosnę
Torcik na wiosnę
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 30
Nadziane marchewki :)
Nadziane marchewki :)
pow. 60 min. 6 średni
Głosów: 434
Ravioli z żółtkiem
Ravioli z żółtkiem
30 min. 2 łatwy
Głosów: 818
Fantazja
Fantazja
30 min. 2 łatwy
Głosów: 785
Muszle ze szpinakiem
Muszle ze szpinakiem
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 3993
Spaghetti Carbonara
Spaghetti Carbonara
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 37