Przepis konkursowy

ŚNIADANIE NA WŁOSKĄ NUTĘ
Zdjęcie przepisu
Składniki:
jajka, 4
oliwa z oliwek, 4 łyżki
mleko 2%, 1/2 szklanki
mąka, 2 łyżka
ser mozarella, 1
pomidor, 1
czerwona cebula, 1
natka pietruszki, pęczek
sól, pieprz, oregano, bazylia, szczypta
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Joanna (Ptaszkowa)
(Głosów: 62)


Zostań mistrzem kuchni

Białka oddziel od żółtek, ubij na pianę. Dodaj żółtka, mleko, oliwę i mąkę. Wymieszaj. Dodaj posiekaną natkę pietruszki oraz przyprawy. Podziel na dwie części.Każdy omlet wylej na rozgrzaną patelnię (śr. mojej to ok 17cm) i smaż na małym ogniu pod przykryciem. Przyrumieniony odwróć delikatnie na drugą stronę, tak by nie przerwać. Po ok minucie ponownie odwracamy i układamy naprzemiennie plasterki pomidora, cebulki i sera. Smażymy ok 3 minuty pod przykryciem. Podajemy na ciepło.
Roladki drobiowe ze szpinakiem
Roladki drobiowe ze...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 24
Tort chałwowy
Tort chałwowy
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 8
Tagliatelle z prawdziwkami, szpinakiem i szynką parmeńską
Tagliatelle z...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 4739
Sałatka warstwowa z pierożkami tortellini
Sałatka warstwowa z...
30-60 min. 8 średni
Głosów: 66
Pizza Shomontto
Pizza Shomontto
30-60 min. 2 średni
Głosów: 3
Tartaletki z figami i białą czekoladą
Tartaletki z figami i...
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 2