Przepis konkursowy

ŚLĄSKI ŻUREK OGÓRKOWY
Zdjęcie przepisu
Składniki:
woda, 2 litry
kostka warzywna, 1 sztuka
masło Mleczna Dolina, 1 łyzka stołowa
woda z ogórków kiszonych, 1 szklanka
ziemniaki, 10 średnich sztuk
mąka pszenna, 4 łyżki
jogurt naturalny Tolonis,
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Danuta (Orzesze)
(Głosów: 19)


Zostań mistrzem kuchni

Wodę z kostką warzywną, wodą z ogórków i masłem zagotować. Mąkę rozrobić z wodą, wlać, zagotować, doprawić solą i pieprzem. Podawać z ugniecionymi ziemniakami, jogurtem i białą kiełbasą.
Rolada z mięsa mielonego
Rolada z mięsa mielonego
pow. 60 min. 8 łatwy
Głosów: 0
Zapiekanka serowo-ziemniaczana
Zapiekanka...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 5
Sałatka z gruszką i kozim serem
Sałatka z gruszką i...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 9
Błyskawiczna patera
Błyskawiczna patera
30-60 min. 8 łatwy
Głosów: 18
Spaghetti Carbonara
Spaghetti Carbonara
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 37
Wieprzowina z brokułem i pieprzem
Wieprzowina z brokułem...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 42