Przepis konkursowy

SERNIK ZE SNICKERSAMI
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Ciasteczka Bonitki, 300g
Cukier waniliowy, 1 opakowanie
Masło, 80g
Twaróg, 1kg
Cukier, 1 szklanka
Budyń śmietankowy, 2 opakowania
Jajka, 6 sztuk
Olejek cytrynowy, 1 łyżeczka
Kajmak, 400g
Batoniki Snickers, 150g
Sos toffi, do dekoracji
Przygotowanie:
czas: pow. 60 min. porcja: 8
poziom trudności: łatwy
Autor: Paulina (Bydgoszcz)
(Głosów: 4153)


Zostań mistrzem kuchni

Ciasteczka pokruszyć bardzo drobno dosypać do nich cukier waniliowy i masło, zagnieść na jednolitą masę, a następnie przełożyć do okrągłej formy o średnicy 24cm. Wyrównać palcami spód, kolejno podpiec go przez ok. 10 minut w piekarniku nagrzanym do 200st.C. Twaróg przełożyć do miski, dodać cukier i dwa budynie śmietankowe (w proszku), miksować na średnich obrotach do uzyskania gładkiej masy. Stopniowo dodawać po jednym jajku, miksować. Gotową jednolitą masę przelać na podpieczony spód i wstawić do piekarnika nagrzanego do 170C. Piec około 15 minut, następnie zmniejszyć temperaturę do 120C i piec jeszcze ok. 90-100 minut (do zarumienienia). Po upieczeniu wyłączyć piekarnik i pozostawić sernik, by ostygł w piekarniku (można oddzielić sernik nożem od blaszki, by nie opadł). Potem studzić sernik przy lekko uchylonych drzwiczkach piekarnika. Po ostudzeniu wysmarować sernik kajmakiem, posypać pokrojonymi w kawałki Snickersami. Schłodzić w lodówce. Smacznego.
Śmietanowy makaron z kawałkami mięsa
Śmietanowy makaron z...
pow. 60 min. 2 łatwy
Głosów: 12
Sałatkowa pychotka
Sałatkowa pychotka
30 min. 6 łatwy
Głosów: 68
Mini jabłecznik
Mini jabłecznik
pow. 60 min. 2 łatwy
Głosów: 35
Zupa curry z czerwonej soczewicy i mleczka kokosowego
Zupa curry z czerwonej...
30-60 min. 4 średni
Głosów: 3
Kurka z kurką
Kurka z kurką
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 9
Klopsiki w cukini
Klopsiki w cukini
30-60 min. 6 średni
Głosów: 3719