Przepis konkursowy

SPAGHETTI Z ANCHOVIES, ZIELONYMI OLIWKAMI ORAZ TUŃCZYKIEM
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Opakowanie makaronu spaghetti, 1
Cebulka, 1
Czosnek, 2/3 ząbki
Fileciki anchovies, 1 opakowanie
Zielone oliwki, około 15 sztuk
Tuńczyk w oleju, 1 puszka
Oliwa, 4 łyżki stołowe
Sól oraz pieprz do smaku, szczypta
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Marlena (Kryg)
(Głosów: 40)


Zostań mistrzem kuchni

Makaron ugotowany na al dente w osolonej wodzie. Cebulka z czosnkiem pokrojona i zeszklona na patelni z dodatkiem oliwy. Następnie dodanie filecików anchovies, całość smażona na małym ogniu. 3/4 puszki tuńczyka oraz rozdrobione oliwki dodać i smażyć nadal na małym ogniu. Makaron odcedzić, wymieszać ze smażonymi produktami. Resztę tuńczyka ułożyć na wierzchu już na talerzu wraz z całymi oliwkami do ozdoby.
Zawijasy (roladki)
Zawijasy (roladki)
30-60 min. 2 średni
Głosów: 26
Polędwiczki w sosie miodowo-musztardowym z domowymi frytkami i dipem słodko-ostrym
Polędwiczki w sosie...
pow. 60 min. 4 łatwy
Głosów: 2
Grzanki z krewetkami i jajkiem sadzonym
Grzanki z krewetkami i...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 311
Pieczarki faszerowane
Pieczarki faszerowane
30 min. 4 łatwy
Głosów: 7
Sernik budyniowy z mascarpone
Sernik budyniowy z...
pow. 60 min. 8 łatwy
Głosów: 246
Zdrowa, warzywna sałatka z soją
Zdrowa, warzywna...
30 min. 2 średni
Głosów: 126