Przepis konkursowy

SPAGHETTI Z ANCHOVIES, ZIELONYMI OLIWKAMI ORAZ TUŃCZYKIEM
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Opakowanie makaronu spaghetti, 1
Cebulka, 1
Czosnek, 2/3 ząbki
Fileciki anchovies, 1 opakowanie
Zielone oliwki, około 15 sztuk
Tuńczyk w oleju, 1 puszka
Oliwa, 4 łyżki stołowe
Sól oraz pieprz do smaku, szczypta
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Marlena (Kryg)
(Głosów: 40)


Zostań mistrzem kuchni

Makaron ugotowany na al dente w osolonej wodzie. Cebulka z czosnkiem pokrojona i zeszklona na patelni z dodatkiem oliwy. Następnie dodanie filecików anchovies, całość smażona na małym ogniu. 3/4 puszki tuńczyka oraz rozdrobione oliwki dodać i smażyć nadal na małym ogniu. Makaron odcedzić, wymieszać ze smażonymi produktami. Resztę tuńczyka ułożyć na wierzchu już na talerzu wraz z całymi oliwkami do ozdoby.
Pyszne calzone w ciekawej odsłonie
Pyszne calzone w...
30-60 min. 2 średni
Głosów: 361
Tagliatelle z prawdziwkami, szpinakiem i szynką parmeńską
Tagliatelle z...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 4739
Roladki z kurczaka z ziemniaczaną łuską
Roladki z kurczaka z...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 3992
Wietnamska zupa PHO
Wietnamska zupa PHO
30 min. 4 łatwy
Głosów: 5
Tarta ze szparagami
Tarta ze szparagami
pow. 60 min. 2 łatwy
Głosów: 128
Risotto z dynią Hokaido
Risotto z dynią Hokaido
30 min. 4 łatwy
Głosów: 6