Przepis konkursowy

SPAGHETTI Z TUŃCZYKIEM
Zdjęcie przepisu
Składniki:
makaron spaghetti, 200g
pomidory , 1 puszka
tuńczyk w kawałkach, 1 puszka
cebula, 1 sztuka
oliwa z oliwek, 2-3 łyżki
cukier, szczypta
sól, pieprz, ostra papryka, wg uzania
zioła świeże i suszone (pietruszka, oregano, prowansalskie), wg uznania
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Anna (Narol)
(Głosów: 5)


Zostań mistrzem kuchni

Na rozgrzanej oliwie podsmaż drobno pokrojoną cebulę, kiedy się zeszkli dodaj pomidory z puszki, kilka łyżek oliwy z oliwek i całość gotuj przez chwilę. Dodaj tuńczyka, następnie odrobinę cukru i dopraw sos solą pieprzem, ostrą papryką i ziołami. Sos podawaj z ugotowanym makaronem spaghetti.
Dorsz zapiekany z ziemniakami pod pierzynką
Dorsz zapiekany z...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 3
PIERŚ Z KURCZAKA W SOSIE SZPINAKOWO- ŚMIETANOWYM
PIERŚ Z KURCZAKA W...
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 2
Koktajl owocowy
Koktajl owocowy
30 min. 8 łatwy
Głosów: 12
Domowy chleb z miodem i płatkami owsianymi
Domowy chleb z miodem...
30-60 min. 8 średni
Głosów: 1767
Domowa pizza z papryką
Domowa pizza z papryką
30 min. 4 łatwy
Głosów: 10
Francuskie paszteciki bezmięsne
Francuskie paszteciki...
30 min. 6 średni
Głosów: 89