Przepis konkursowy

PIERŚ W ZIOŁACH Z BROKUŁAMI I SZPINAKIEM
Zdjęcie przepisu
Składniki:
pierś podwójna, 1 sztuka
brokuł, 1 duża sztuka
szpinak mrożony brykiet, 300 g (2/3 opakowania)
sól, pół łyżeczki
zioła prowansalskie, łyżka
przyprawa do kurczaka, łyżka
bazylia, pół łyżeczki
pieprz, według uznania
oliwa lub olej, pół łyżki
czosnek, pół ząbka
masło, pół łyżki
jogurt naturalny, łyżka
papier do pieczenia, 2 arkusze docięte na wielkość piersi
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Katarzyna (Mniów)
(Głosów: 3051)


Zostań mistrzem kuchni

Pierś z kury myjemy w zimnej wodzie, osuszamy i kroimy na pół. Mieszamy oliwę, przyprawę do kurczaka, zioła, bazylie, sól i pieprz. Powstałą marynatą polewamy filety. Gotowe filety owijamy w papier i kładziemy na rozgrzanej patelni (bez oliwy). Brokuły gotujemy około 5 minut na parze. Rozmrażamy szpinak i odciskamy wodę. Rozgrzewamy patelnię z oliwą i masłem, wyciskamy czosnek, dodajemy szpinak, jogurt naturalny i sól do smaku. Do gotowego szpinaku dodajemy ugotowane brokuły. Pierś podajemy na talerzu z brokułami i szpinakiem. Smacznego!
Tilapia z sosem balsamicznym i sałatką z szynki parmeńskiej
Tilapia z sosem...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 17
Warkocz Góralki
Warkocz Góralki
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 97
Pijany kokos
Pijany kokos
30-60 min. 8 łatwy
Głosów: 236
Ciasto marchewkowe bezglutenowe.
Ciasto marchewkowe...
30-60 min. 6 łatwy
Głosów: 18
Serowo maślane ślimaczki
Serowo maślane ślimaczki
30 min. 4 łatwy
Głosów: 11
Faszerowane ogórki na sałacie z kremem balsamicznym
Faszerowane ogórki na...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 54