Przepis konkursowy

SPAGHETTI Z WĘDZONYM ŁOSOSIEM, PESTO I SZPINAKIEM
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Pesto, 1 opakowanie
Łosoś wędzony w kawałku, 200g
Szpinak świeży, 1 opakowanie
Czosnek, 1 ząbek
Masło, 1 łyżeczka
Makaron spaghetti, 1 opakowanie
Pomidory koktajlowe, 1 opakowanie
Oliwki zielone, 1 mały słoiczek
Sól, szczypta
Ser Grana Padano, łyżeczka
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Magda (Strzyżów)
(Głosów: 1)


Zostań mistrzem kuchni

Świeży szpinak dokładnie umyj i odsącz, następnie wrzuć na rozgrzaną patelnię z łyżeczką masła. Dodaj ząbek czosnku i lekko posól. Smaż aż szpinak lekko się rozgotuje. Do gotowego szpinaku dodaj pesto a całość zagotuj. W osolonej wodzie ugotuj makaron według przepisu na opakowaniu (al dente), odsącz go z wody. Łososia pokrój na drobne cząstki i wrzuć do pesto i szpinaku. Całość wymieszaj. Gotowy sos ułóż na makaronie, dodaj pomidorki koktajlowe oraz oliwki. Na koniec zetrzyj odrobinę sera Grana Padano lub ulubionego dojrzewającego. Smacznego!
Naleśniki z pieczarkami i szpinakiem
Naleśniki z...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 31
Muffinki Pina Colada
Muffinki Pina Colada
30-60 min. 8 średni
Głosów: 246
Tajska zupa z kurczakiem i mleczkiem kokosowym
Tajska zupa z...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 1241
Brzoskwiniowa fantazja
Brzoskwiniowa fantazja
30 min. 6 łatwy
Głosów: 41
Marynowany kurczak z ryżem i warzywami
Marynowany kurczak z...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 42
Tort Rafaello
Tort Rafaello
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 21