Przepis konkursowy

SPAGHETTI Z WĘDZONYM ŁOSOSIEM, PESTO I SZPINAKIEM
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Pesto, 1 opakowanie
Łosoś wędzony w kawałku, 200g
Szpinak świeży, 1 opakowanie
Czosnek, 1 ząbek
Masło, 1 łyżeczka
Makaron spaghetti, 1 opakowanie
Pomidory koktajlowe, 1 opakowanie
Oliwki zielone, 1 mały słoiczek
Sól, szczypta
Ser Grana Padano, łyżeczka
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Magda (Strzyżów)
(Głosów: 1)


Zostań mistrzem kuchni

Świeży szpinak dokładnie umyj i odsącz, następnie wrzuć na rozgrzaną patelnię z łyżeczką masła. Dodaj ząbek czosnku i lekko posól. Smaż aż szpinak lekko się rozgotuje. Do gotowego szpinaku dodaj pesto a całość zagotuj. W osolonej wodzie ugotuj makaron według przepisu na opakowaniu (al dente), odsącz go z wody. Łososia pokrój na drobne cząstki i wrzuć do pesto i szpinaku. Całość wymieszaj. Gotowy sos ułóż na makaronie, dodaj pomidorki koktajlowe oraz oliwki. Na koniec zetrzyj odrobinę sera Grana Padano lub ulubionego dojrzewającego. Smacznego!
Muszle z nadzieniem porowo-cukiniowym
Muszle z nadzieniem...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 53
Gwiazdki
Gwiazdki
pow. 60 min. 8 łatwy
Głosów: 42
Chicago Style Pizza
Chicago Style Pizza
pow. 60 min. 4 średni
Głosów: 28
Makaron ze szpinakiem i piersią z kurczaka
Makaron ze szpinakiem...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 12
Szarlotka z papierówką czyli z odmianą uprawną jabłoni domowej.. na maśle z pestkami dyni i sezamem.
Szarlotka z papierówką...
30-60 min. 8 łatwy
Głosów: 29
Makaron z sosem Italia
Makaron z sosem Italia
30 min. 2 łatwy
Głosów: 45