Składniki:
Pesto, 1 opakowanie
Łosoś wędzony w kawałku, 200g
Szpinak świeży, 1 opakowanie
Czosnek, 1 ząbek
Masło, 1 łyżeczka
Makaron spaghetti, 1 opakowanie
Pomidory koktajlowe, 1 opakowanie
Oliwki zielone, 1 mały słoiczek
Sól, szczypta
Ser Grana Padano, łyżeczka
Przygotowanie:
czas: 30 min.
porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor:
Magda (Strzyżów)
(Głosów: 1)
Świeży szpinak dokładnie umyj i odsącz, następnie wrzuć na rozgrzaną patelnię z łyżeczką masła. Dodaj ząbek czosnku i lekko posól. Smaż aż szpinak lekko się rozgotuje. Do gotowego szpinaku dodaj pesto a całość zagotuj. W osolonej wodzie ugotuj makaron według przepisu na opakowaniu (al dente), odsącz go z wody. Łososia pokrój na drobne cząstki i wrzuć do pesto i szpinaku. Całość wymieszaj. Gotowy sos ułóż na makaronie, dodaj pomidorki koktajlowe oraz oliwki. Na koniec zetrzyj odrobinę sera Grana Padano lub ulubionego dojrzewającego. Smacznego!