Przepis konkursowy

OMLET SZPINAKOWY -ZIELONO I WESOŁO
Zdjęcie przepisu
Składniki:
szpinak baby, dwie garście
jajka, 2
żółto, 1
mąka, dwie łyżeczki
ser bałkański lub ser feta, 20 gram
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Weronika (Swarzędz)
(Głosów: 32)


Zostań mistrzem kuchni

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Wszystkie składniki wrzucamy do specjalnego pojemnika lub miski i blendujemy blenderem. W przypadku braku blendera szpinak przed zmiksowaniem należy smażyć przez 5 minut na patelni z dodatkiem oliwy z oliwek lub oleju. Całą zmiksowaną masę przelewamy na patelnie i smażymy ok2 minuty z każdej strony. TO BARDZO DOBRY POMYSŁ NA SMACZNE I POŻYWNE ŚNIADANIE.
Roladki z pesto
Roladki z pesto
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 4
Zawijasy (roladki)
Zawijasy (roladki)
30-60 min. 2 średni
Głosów: 26
Serowa miseczka z miksem sałatkowym
Serowa miseczka z...
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 68
Jesienny krokiet
Jesienny krokiet
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 3
Cynamonowiec z mascarpone i amaretto
Cynamonowiec z...
30-60 min. 8 łatwy
Głosów: 88
Roladki drobiowe z a la kotletami ziemniaczano-brokułowymi
Roladki drobiowe z a...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 9