Przepis konkursowy

TAGLIATELLE Z KURCZAKIEM I SZPINAKIEM
Zdjęcie przepisu
Składniki:
makaron Tagliatelle, 200 g
pierś z kurczaka, 1 kg
szpinak, 200 g
czosnek, 3 ząbki
parmezan, 1 szlanka
śmietana 30%, 1 sztuka
oliwa z oliwek, 2 łyżki
przyprawy (gyros, sól, pieprz), proporcjonalnie
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 4
poziom trudności: średni
Autor: Agnieszka (Puławy)
(Głosów: 4282)


Zostań mistrzem kuchni

Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Kurczaka kroimy w kostkę i oprószamy przyprawą gyros. Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek i podsmażamy na niej posiekany czosnek. Po chwili, gdy czosnek się lekko zarumieni, dodajemy kurczaka. Do podsmażonego kurczaka dodajemy umyty i posiekany szpinak. Po 5 minutach wlewamy śmietanę i dodajemy tarty parmezan. Wszystko dusimy, aż sos trochę zgęstnieje. Gdy sos jest już prawie gotowy, dodajemy sól i pieprz do smaku. Gotowym sosem polewamy makaron.
Wieżyczki drobiowe ze szpinakiem, serem i suszonymi pomidorami
Wieżyczki drobiowe ze...
30-60 min. 4 średni
Głosów: 1700
Soczyste kieszonki  z piersi kurczaka
Soczyste kieszonki z...
30 min. 4 średni
Głosów: 1735
Zakręcone Cynamonowe Bułeczki Cinnamon Rolls, z brązowym masłem i polewą miodową
Zakręcone Cynamonowe...
pow. 60 min. 8 trudny
Głosów: 84
Chicago Style Pizza
Chicago Style Pizza
pow. 60 min. 4 średni
Głosów: 28
Aromatyczne roladki z kurczaka
Aromatyczne roladki z...
pow. 60 min. 4 średni
Głosów: 43
Dary lata na toście
Dary lata na toście
30 min. 2 łatwy
Głosów: 26