Przepis konkursowy

TAJSKA ZUPA Z KURCZAKIEM I MLECZKIEM KOKOSOWYM
Zdjęcie przepisu
Składniki:
mleczko kokosowe, 400 ml
bulion warzywny, 800 ml
makaron ryżowy, 1 opakowanie
papryka czerwona, 1 szt
papryczka chilli, 1 szt
por, 1 szt
pierś z kurczaka, 1 opakowanie
pasta curry zielona, 1 łyżeczka
dymka, 1 pęczek
szalotka, 2 szt
czosnek, 1 ząbek
imbir świeży, 1 łyżeczka
kurkuma, 1 łyżeczka
świeża kolendra, 1 pęczek
sos rybny, 1 łyżka
sos sojowy, 1 łyżka
masło, 1 łyżka
marchew, 1 szt
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Piotr (Zielonka)
(Głosów: 1241)


Zostań mistrzem kuchni

Pierś z kurczaka pokroić w paski. W rondlu rozpuścić masło i podsmażyć mięso. Następnie dodać pokrojoną w piórka szalotkę, chilli, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz starty na tarce imbir, podsmażać. Po 2 -3 minutach dodać pokrojoną w paski paprykę, por i marchewkę. Podsmażać kolejne 2-3 minuty. Dodać bulion warzywny, mleczko kokosowe, sos rybny i sojowy, oraz pozostałe przyprawy. Doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy ogień i gotujemy 10 minut. Makaron przygotować wg. instrukcji na opakowaniu. Makaron rozłożyć na 4 miseczki i zalać gorącą zupą. Zupę dekorujemy posiekaną dymką i kolendrą.
grzanka z jajkiem i sałatami
grzanka z jajkiem i...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 9
Tort z masą śmietanową i owocami
Tort z masą śmietanową...
30-60 min. 8 łatwy
Głosów: 4243
Pierś pod pierzynką
Pierś pod pierzynką
30 min. 2 łatwy
Głosów: 32
MAKARON Z KURCZAKIEM  W SOSIE CYTRYNOWYM
MAKARON Z KURCZAKIEM...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 4
Jesienna zapiekanka Occhi di Lupo
Jesienna zapiekanka...
30-60 min. 6 łatwy
Głosów: 111
Niby-Pizza pełna witamin
Niby-Pizza pełna witamin
30 min. 2 łatwy
Głosów: 1106