Przepis konkursowy

POLĘDWICZKA WIEPRZOWA Z CUKINIĄ I KURKAMI
Zdjęcie przepisu
Składniki:
polędwica wieprzowa, 400g
cukinia , 8 pasków
kurki, 150g
makonez, 3 łyżeczki
posiekana nać pietruszki , 2 łyżki
masło, 1 płaska łyżka
olej do smażenia , 3-4 łyżki
przyprawa do wieprzowiny, 1-2 łyżeczki
sól morska świeżo mielona , 1/2 łyżeczki
pieprz, 1/2 łyżeczki
Przygotowanie:
czas: pow. 60 min. porcja: 2
poziom trudności: średni
Autor: Ewa (Legnica)
(Głosów: 23)


Zostań mistrzem kuchni

Kurki opłukujemy od bieżącą wodą i osuszamy.Podsmażamy na maśle z dodatkiem soli, pieprzu oraz natki pietruszki do czasu odparowania płynu-odstawiamy Umytą,osuszoną i oczyszczoną z błonek polędwiczkę kroimy na pół wzdłuż ale nie do końca.Następnie ją rozbijamy przez folię dość cienko na duży prostokąt.Delikatnie solimy oraz pieprzymy.Następnie rozsmarowujemy na nią majonez.Na majonez układamy jeden przy drugim paski cukini. Na cukinię wykładamy farsz kurkowy na środek po całej długości. Zszytą na okrętkę polędwiczkę posypujemy przyprawą do wieprzowiny i obsmażamy na gorącym oleju z każdej strony aby zamknąć jej pory.Gotową przekładamy na wysmarowaną folię aluminiową,zawijamy i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180*C (grzanie góra-druga półka od góry) ok 25 minut,od czasu do czasu ją przekręcając. Następnie wyciągamy i dajemy jej chwilkę odpocząć.Odwijamy kroimy na plastry i podajemy... Ja podałam z sosem śmietanowo-kurkowym i ryżem :-)
Calzone pomidorowe z nutką pikanterii
Calzone pomidorowe z...
30-60 min. 2 średni
Głosów: 2
Udka po myśliwsku
Udka po myśliwsku
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 31
PIZZA JAGLANA - bezglutenowa
PIZZA JAGLANA -...
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 50
Ryba z brokułami w sosie śmietanowym
Ryba z brokułami w...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 19
OMLET SZPINAKOWY -ZIELONO I WESOŁO
OMLET SZPINAKOWY...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 32
Pomidorki faszerowane
Pomidorki faszerowane
30 min. 2 łatwy
Głosów: 16