Przepis konkursowy

TARTA Z PIECZARKAMI
Zdjęcie przepisu
Składniki:
jajka, 2szt
masło, 1.2 kostki
mąka, 1,5 szklanki
żółty ser, 20 dkg
pomidory suszone , 12 szt
pieczarki, 20 dkg
przyprawy, wedlug uznania
sól , łyżeczka
olej, 2 łyżki
woda, 5 łyżek
cukinia, 20 dkg
bułka tarta, ok 1 łyżki
śmietana, 4 łyżki
jogurt, 4lyżki
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Ula (Warszawa)
(Głosów: 1541)


Zostań mistrzem kuchni

Mąkę,masło,wodę ze szczyptą soli zagniatamy ciasto i wkładamy na godzinkę do lodówki Cukinie i pieczarki dusimy na patelni.Przygotowujemy zalewę z jogurtu,śmietany startego żółtego sera i jajek.Po wyjęciu ciasta z lodówki rozwałkowujemy je i wkładamy do formy nakłuwamy widelcem. Wkładamy do piekarnika na ok 10-12 minut w temperaturze 180-190 stopni Na lekko zarumienione ciasto wkładamy wszystkie składniki,zalewamy jogurtowo-śmietanowo-serową zalewa i wkładamy do piekarnika na 20-25 minut. Smacznego
Torcik bezowy z kremem z mleczka kokosowego
Torcik bezowy z kremem...
pow. 60 min. 2 średni
Głosów: 3734
ZAPIEKANKA Z WARZYWAMI
ZAPIEKANKA Z WARZYWAMI
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 134
Schab szpikowany jabłkami
Schab szpikowany jabłkami
pow. 60 min. 8 łatwy
Głosów: 384
Szparagi w sosie holenderskim z prosciutto
Szparagi w sosie...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 122
Dyplomowy tort
Dyplomowy tort
pow. 60 min. 8 trudny
Głosów: 64
Makaron z pesto i suszonymi pomidorami
Makaron z pesto i...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 2