Przepis konkursowy

TORTILLA KASI
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Placki Tortilli, 2
Kapusta pekińska, 3 liście
Pomidor koktajlowy, 6 szt.
Szynka, 4 plasterki
Ogórek, 2 szt.
Papryka, 1 szt.
Ketchup, sos czosnkowy,
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Katarzyna (Turek)
(Głosów: 184)


Zostań mistrzem kuchni

Kroimy na drobno kapustę pekińską, pomidorki koktajlowe na pół, szynkę w paseczki, ogórka w grubszą kosteczkę, paprykę w paseczki. Ser może być starty albo pokrojony w paseczki. Układamy na plackach tortilli wszystko razem. Polewamy ketchupem i sosem czosnkowym lub, jak kto woli, innym sosem. Zwijamy i podgrzewamy w mikrofali ok 1 min.
Szpinakowe różki
Szpinakowe różki
30 min. 4 łatwy
Głosów: 39
Tarta ze szparagami
Tarta ze szparagami
pow. 60 min. 2 łatwy
Głosów: 128
Tort Dobosz
Tort Dobosz
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 43
PIERŚ KURCZAKA W SOSIE ŚMIETANOWYM Z WARZYWAMI
PIERŚ KURCZAKA W SOSIE...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 68
Tilapia z dwoma sosami
Tilapia z dwoma sosami
30-60 min. 8 łatwy
Głosów: 24
Schabowy z piersi kurczaka z dodatkami
Schabowy z piersi...
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 1114