Przepis konkursowy

OMLET
Zdjęcie przepisu
Składniki:
jaja, 5 sztuk
żółty ser , 10 dag
bułka tarta , 1 łyżka
przyprawy, zioła , opcjonalnie
cebulka , 1 sztuka
ulubione warzywa ,
olej , 1 łyżka
sałata, kilka listków
ketchup,
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Krzysztof (Elblag)
(Głosów: 4043)


Zostań mistrzem kuchni

Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy pokrojoną w cienkie piórka cebulkę, lekko podsmażamy. W miseczce roztrzepujemy jajka, dodajemy pieprzu, soli i ziół do smaku, wsypujemy żółty ser, troszeczkę tartej bułki. Całość wylewamy na patelnię do wcześniej podsmażonej cebulki. Smażymy na małym ogniu ok 8-10 min., aż wszystko ładnie się zetnie, co jakiś czas delikatnie podważając brzegi. Gotowy omlet przekładamy na talerz wyłożony listkami sałaty, układamy warzywa, można polać ketchupem. Smacznego!
Błyskawiczna patera
Błyskawiczna patera
30-60 min. 8 łatwy
Głosów: 18
Sałatka z winogronami
Sałatka z winogronami
30 min. 6 łatwy
Głosów: 4217
Ciasto z bananami bez pieczenia
Ciasto z bananami bez...
30-60 min. 8 łatwy
Głosów: 12
Soczysta kaczka na malinowym puree z chipsem i sosem pomarańczowym
Soczysta kaczka na...
pow. 60 min. 2 trudny
Głosów: 3941
Ekspresowa napoleonka z owocami leśnymi
Ekspresowa napoleonka...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 58
Risotto z grzybami
Risotto z grzybami
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 130