Przepis konkursowy

OMLET
Zdjęcie przepisu
Składniki:
jaja, 5 sztuk
żółty ser , 10 dag
bułka tarta , 1 łyżka
przyprawy, zioła , opcjonalnie
cebulka , 1 sztuka
ulubione warzywa ,
olej , 1 łyżka
sałata, kilka listków
ketchup,
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Krzysztof (Elblag)
(Głosów: 4043)


Zostań mistrzem kuchni

Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy pokrojoną w cienkie piórka cebulkę, lekko podsmażamy. W miseczce roztrzepujemy jajka, dodajemy pieprzu, soli i ziół do smaku, wsypujemy żółty ser, troszeczkę tartej bułki. Całość wylewamy na patelnię do wcześniej podsmażonej cebulki. Smażymy na małym ogniu ok 8-10 min., aż wszystko ładnie się zetnie, co jakiś czas delikatnie podważając brzegi. Gotowy omlet przekładamy na talerz wyłożony listkami sałaty, układamy warzywa, można polać ketchupem. Smacznego!
Szarlotka z polskich jabłek
Szarlotka z polskich...
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 343
Polędwiczki w sosie grzybowym
Polędwiczki w sosie...
30-60 min. 6 średni
Głosów: 39
Oszukańce
Oszukańce
pow. 60 min. 6 łatwy
Głosów: 36
Wietnamska zupa PHO
Wietnamska zupa PHO
30 min. 4 łatwy
Głosów: 5
Kotlet a la pizza
Kotlet a la pizza
30 min. 4 łatwy
Głosów: 17
Delikatne łakocie
Delikatne łakocie
30 min. 4 łatwy
Głosów: 127