Przepis konkursowy

TUŃCZYK, LODY Z KOZIEGO SERKA, CYTRUSY
Zdjęcie przepisu
Składniki:
filet z tuńczyka , 200g
serek kozi , 40g
cytryna , 1 sztuka
pomarańcze , 0,5 sztuki
szpinak świeży, 5 g
imbir marynowany , 5g
sól, 0,1g
pieprz biały, 0,1g
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Daniel (Legionowo)
(Głosów: 1)


Zostań mistrzem kuchni

Tuńczyka siekamy w drobną kostkę, obieramy cytrynę i kroimy w kostkę tak samo pomarańcza, mieszamy z tuńczykiem dodajemy szczyptę soli morskiej i pieprzu białego. Serek kozi mieszamy z imbirem marynowanym i formujemy łezki jak lody. Tuńczyka wkładamy w ring na środku talerza, lody z koziego serka na górę, dajemy kilka listków szpinaku, dekorujemy borówkami i kaparami. SMACZNEGO.
Muffinki Czekoladowe
Muffinki Czekoladowe
30-60 min. 2 średni
Głosów: 2
Domowy Jabłecznik
Domowy Jabłecznik
pow. 60 min. 8 łatwy
Głosów: 13
Faszerowana pierś z kurczaka
Faszerowana pierś z...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 5
Krokiety z pieczarkami i serem żółtym
Krokiety z pieczarkami...
30-60 min. 6 średni
Głosów: 6
Owsiane pancakes z pieczonych buraków i bananów (wegańskie!) + puree z mango
Owsiane pancakes z...
pow. 60 min. 2 średni
Głosów: 2
Tilapia na czarnym ryżu
Tilapia na czarnym ryżu
30-60 min. 2 średni
Głosów: 9