Przepis konkursowy

TORT ŚMIETANOWY Z OWOCAMI
Zdjęcie przepisu
Składniki:
jajka, 10
mąka, 250 g
cukier, 1 szkl
kremówka, 0,5 l
mascarpone, 250 g
cukier puder , 4 łyżki
konfitura malinowa, mały słoiczek
duża ilość owoców (jak na zdjęciu),
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 8
poziom trudności: średni
Autor: Monika (Bieruń)
(Głosów: 4215)


Zostań mistrzem kuchni

Przygotować biszkopt: ubić 10 białek, dodać żółtka oraz cukier, piec ok 30 min w temp. 180 stopni, kremówkę ubić, dodać mascarpone oraz cukier puder, po wystygnięciu, przeciąć biszkopt na 3 równe części, przekładać na przemian konfiturą i masą śmietankową, tort ozdobić owocami(widoczne na zdjęciu). Smacznego.
Hamburger wołowy premium
Hamburger wołowy premium
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 73
Pyszna pasta do tostów Anchovies
Pyszna pasta do tostów...
30 min. 8 łatwy
Głosów: 11
Sałatka ze szpinakiem i szynką
Sałatka ze szpinakiem...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 5
Pierś kurczaka z konfiturą z czerwonej cebuli z karmelizowaną gruszką
Pierś kurczaka z...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 27
Jajka zapiekane w szynce
Jajka zapiekane w szynce
30 min. 2 średni
Głosów: 3
Smoothie jaglany z morelami i borówkami
Smoothie jaglany z...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 27