Przepis konkursowy

W PROSTOCIE SIŁA DOZNAŃ PODNIEBIENIA, CZYLI FARFALLE Z TUŃCZYKIEM
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Makaron farfalle, 150 g
Tuńczyk w sosie własnym, puszka
Śmietana 18%, 150 g
Cebula, 1
Papryka czerwona, 0,5
Piecarki, 3-4
Oliwa z oliwek, łyżka
Sól,
Pieprz,
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Monika (Wrocław)
(Głosów: 4)


Zostań mistrzem kuchni

Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Cebulę szatkujemy, a następnie podsmażamy na rozgrzanej oliwie, aż się zeszkli. Paprykę kroimy w kostkę i dodajemy do cebuli. Podsmażamy razem. W tym czasie kroimy pieczarki na talarki i dodajemy do pozostałych warzyw. Gdy warzywa zmiękną dodajemy tuńczyka. Mieszamy. Kolejno dodajemy śmietanę i gotujemy całość na małym ogniu. Na koniec doprawiamy solą i pieprzem. Makaron odcedzamy. Wykładamy na talerze, na górę dodajemy przygotowany sos. Bon apetit!
Baba ziemniaczana
Baba ziemniaczana
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 108
Pierś z gęsi pieczona w owocach
Pierś z gęsi pieczona...
pow. 60 min. 4 średni
Głosów: 15
Filety drobiowe z warzywami i ryżem
Filety drobiowe z...
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 300
Zakręcona i nadziana roladka
Zakręcona i nadziana...
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 1
Krokiety z pieczarkami i serem żółtym
Krokiety z pieczarkami...
30-60 min. 6 średni
Głosów: 6
Naleśniki z pieczarkami i szpinakiem
Naleśniki z...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 31