Składniki:
Makaron farfalle, 150 g
Tuńczyk w sosie własnym, puszka
Śmietana 18%, 150 g
Cebula, 1
Papryka czerwona, 0,5
Piecarki, 3-4
Oliwa z oliwek, łyżka
Sól,
Pieprz,
Przygotowanie:
czas: 30 min.
porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor:
Monika (Wrocław)
(Głosów: 4)
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Cebulę szatkujemy, a następnie podsmażamy na rozgrzanej oliwie, aż się zeszkli. Paprykę kroimy w kostkę i dodajemy do cebuli. Podsmażamy razem. W tym czasie kroimy pieczarki na talarki i dodajemy do pozostałych warzyw. Gdy warzywa zmiękną dodajemy tuńczyka. Mieszamy. Kolejno dodajemy śmietanę i gotujemy całość na małym ogniu. Na koniec doprawiamy solą i pieprzem. Makaron odcedzamy. Wykładamy na talerze, na górę dodajemy przygotowany sos. Bon apetit!