Przepis konkursowy

WEGAŃSKI MUS CZEKOLADOWY
Zdjęcie przepisu
Składniki:
czekolada gorzka lub deserowa (bez mleka i lecytyny z jaja kurzego), 200 g
mleczko kokosowe House of Asia, 350 ml
olej kokosowy, 2 łyżki
syrop klonowy, 3 łyżki
szczypta soli,
cukier puder, 1 łyżka
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Agnieszka (Warszawa)
(Głosów: 1006)


Zostań mistrzem kuchni

Do rondelka wlać 250 ml mleka kokosowego, dodać połamaną czekoladę i pozostałe składniki (oprócz cukru pudru). Podgrzewać na średnim ogniu często mieszając, aż masa będzie jednolita. Przelać do 4 małych miseczek lub filiżanek. Wstawić do lodówki na kilka godzin. Przed podaniem udekorować bitą śmietaną zrobioną z pozostałego mleczka kokosowego i 1 łyżki cukru pudru: UWAGA: Mleko kokosowe musi być dobrze schłodzone, trzeba je wstawić na kilka godzin do lodówki. Oddzielić część stałą od płynnej. Twardą przełożyć do misy miksera i ubić z cukrem pudrem. Płynną można wykorzystać np. do koktajli owocowych.
Malinowe Muffinki
Malinowe Muffinki
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 2
Ananas w cukrowo-miętowej posypce z syropem klonowym
Ananas w...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 551
SAŁATKA FASOLOWA Z SEREM GORGONZOLA I POMIDORKAMI
SAŁATKA FASOLOWA Z...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 190
Owocowa Pavlova
Owocowa Pavlova
pow. 60 min. 8 łatwy
Głosów: 4
Risotto grzybowe z orzechami włoskimi i natką
Risotto grzybowe z...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 120
Zapiekanka z makaronu
Zapiekanka z makaronu
30-60 min. 6 łatwy
Głosów: 88