Przepis konkursowy

SAŁATKA FASOLOWA Z SEREM GORGONZOLA I POMIDORKAMI
Zdjęcie przepisu
Składniki:
zielona fasolka szparagowa, 50 dkg.
pomidorki koktajlowe , 30 dkg.
ser Gorgonzola, 15 dkg.
mała zielona sałata, 1 szt.
oliwa z oliwek Soleada,
ocet balsamiczny, 4 łyżki
cebula, 1 szt.
sól do smaku,
pieprz do smaku,
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: LUCYNA (LIPOWA)
(Głosów: 190)


Zostań mistrzem kuchni

Fasolkę umyć, oczyścić, przekroić na pół i ugotować w osolonej wodzie przez ok. 15 - 20 min. Odcedzić i ostudzić. Sałatę opłukać, osuszyć i podzielić na mniejsze kawałki. Pomidorki umyć, osuszyć i podzielić na połówki. Ser pokroić w kostkę lub w male plasterki. Cebulę obrać, drobno posiekać, wymieszać z octem, oliwą, solą i pieprzem. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać i wyłożyć na półmisek.
Carpaccio wołowe
Carpaccio wołowe
30 min. 2 łatwy
Głosów: 6
Bułeczki z fetą
Bułeczki z fetą
30-60 min. 8 łatwy
Głosów: 4485
Krokiety z kapustą i grzybami
Krokiety z kapustą i...
30 min. 8 średni
Głosów: 3686
Papryka faszerowana
Papryka faszerowana
30-60 min. 6 łatwy
Głosów: 0
Udka po myśliwsku
Udka po myśliwsku
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 31
W prostocie siła doznań podniebienia, czyli farfalle z tuńczykiem
W prostocie siła...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 4