Przepis konkursowy

ZAKRĘCONA I NADZIANA ROLADKA
Zdjęcie przepisu
Składniki:
szpinak , 50 g
pierś z kurczaka, 250 g
ser feta, 25 g
szynka Prosciutto, 100 g
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Jagoda (Solec nad Wisłą)
(Głosów: 1)


Zostań mistrzem kuchni

Szpinak podsmażamy i przyprawiamy wedle uznania, ja dodawałam pieprz sól i czosnek. Pierś z kurczaka podzieloną na dwie części delikatnie rozbijamy nadziewamy farszem ze szpinaku i fety. Całość owijamy szynką i dla trwałości naszego dzieła spinamy wykałaczką. Całość wkładamy do piekarnika. Pieczemy w 180 stopniach C przez około 25 minut. Aby szynka była zarumieniona można posmarować roladki niewielką ilością masła. Smacznego!
Kawa mrożona
Kawa mrożona
30 min. 2 łatwy
Głosów: 37
Pasztet drobiowo-wieprzowy
Pasztet...
pow. 60 min. 6 średni
Głosów: 3958
Muszle z makaronu z sosem  pesto
Muszle z makaronu z...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 9
Penne z tuńczykiem, szpinakiem i pomidorami malinowymi
Penne z tuńczykiem,...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 12
Pyszne ciasto czekoladowe z kremem budyniowym i musem owocowym
Pyszne ciasto...
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 9
Mini pizza z tuńczykiem
Mini pizza z tuńczykiem
30-60 min. 2 średni
Głosów: 3