Przepis konkursowy

ZAKRĘCONA I NADZIANA ROLADKA
Zdjęcie przepisu
Składniki:
szpinak , 50 g
pierś z kurczaka, 250 g
ser feta, 25 g
szynka Prosciutto, 100 g
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Jagoda (Solec nad Wisłą)
(Głosów: 1)


Zostań mistrzem kuchni

Szpinak podsmażamy i przyprawiamy wedle uznania, ja dodawałam pieprz sól i czosnek. Pierś z kurczaka podzieloną na dwie części delikatnie rozbijamy nadziewamy farszem ze szpinaku i fety. Całość owijamy szynką i dla trwałości naszego dzieła spinamy wykałaczką. Całość wkładamy do piekarnika. Pieczemy w 180 stopniach C przez około 25 minut. Aby szynka była zarumieniona można posmarować roladki niewielką ilością masła. Smacznego!
Pizza Tex-Mex
Pizza Tex-Mex
30 min. 2 łatwy
Głosów: 21
Kaczka w pomarańczach i gruszkach
Kaczka w pomarańczach...
pow. 60 min. 4 łatwy
Głosów: 4034
Polędwiczki w sosie miodowo-musztardowym
Polędwiczki w sosie...
pow. 60 min. 4 łatwy
Głosów: 4544
PIERŚ KURCZAKA W SOSIE ŚMIETANOWYM Z WARZYWAMI
PIERŚ KURCZAKA W SOSIE...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 68
Omlety z łososiem i delikatnym serkiem
Omlety z łososiem i...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 15
Czekoladowo - malinowe muffinki z kokosową bitą śmietaną
Czekoladowo - malinowe...
30-60 min. 8 łatwy
Głosów: 65