Przepis konkursowy

ZAKRĘCONA I NADZIANA ROLADKA
Zdjęcie przepisu
Składniki:
szpinak , 50 g
pierś z kurczaka, 250 g
ser feta, 25 g
szynka Prosciutto, 100 g
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Jagoda (Solec nad Wisłą)
(Głosów: 1)


Zostań mistrzem kuchni

Szpinak podsmażamy i przyprawiamy wedle uznania, ja dodawałam pieprz sól i czosnek. Pierś z kurczaka podzieloną na dwie części delikatnie rozbijamy nadziewamy farszem ze szpinaku i fety. Całość owijamy szynką i dla trwałości naszego dzieła spinamy wykałaczką. Całość wkładamy do piekarnika. Pieczemy w 180 stopniach C przez około 25 minut. Aby szynka była zarumieniona można posmarować roladki niewielką ilością masła. Smacznego!
Beza Pavlovej w 2 wariantach
Beza Pavlovej w 2...
pow. 60 min. 8 trudny
Głosów: 30
Wołowina na ostro podana na puree kokosowym z salsą z mango
Wołowina na ostro...
pow. 60 min. 2 średni
Głosów: 73
Tarta śliwkowa
Tarta śliwkowa
30-60 min. 6 łatwy
Głosów: 65
Sałatka Muszelka
Sałatka Muszelka
30 min. 6 łatwy
Głosów: 86
Grillowana pierś z kurczaka z sałatką z rukoli,pieczonego buraka,serem blue i granatem
Grillowana pierś z...
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 59
Soczysta pierś z kurczaka z aromatycznymi ziemniaczkami i papryką
Soczysta pierś z...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 2