Przepis konkursowy

ZAKRĘCONA I NADZIANA ROLADKA
Zdjęcie przepisu
Składniki:
szpinak , 50 g
pierś z kurczaka, 250 g
ser feta, 25 g
szynka Prosciutto, 100 g
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Jagoda (Solec nad Wisłą)
(Głosów: 1)


Zostań mistrzem kuchni

Szpinak podsmażamy i przyprawiamy wedle uznania, ja dodawałam pieprz sól i czosnek. Pierś z kurczaka podzieloną na dwie części delikatnie rozbijamy nadziewamy farszem ze szpinaku i fety. Całość owijamy szynką i dla trwałości naszego dzieła spinamy wykałaczką. Całość wkładamy do piekarnika. Pieczemy w 180 stopniach C przez około 25 minut. Aby szynka była zarumieniona można posmarować roladki niewielką ilością masła. Smacznego!
Szarlotka z papierówką czyli z odmianą uprawną jabłoni domowej.. na maśle z pestkami dyni i sezamem.
Szarlotka z papierówką...
30-60 min. 8 łatwy
Głosów: 29
Grillowana pierś z kurczaka z tapenadą pod szynką parmeńską z grzankami
Grillowana pierś z...
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 93
Biszkopt czekoladowy ze szpinakiem
Biszkopt czekoladowy...
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 417
Kleftiko
Kleftiko
pow. 60 min. 4 łatwy
Głosów: 3
Tort czekoladowy z kremem wiśniowym
Tort czekoladowy z...
30 min. 8 średni
Głosów: 4
Cebularze
Cebularze
pow. 60 min. 6 łatwy
Głosów: 256