Przepis konkursowy

ZAPIEKANKA MAKARONOWA Z KIEŁBASKĄ
Zdjęcie przepisu
Składniki:
makaron PASTANI RURKI, 1 op.
przecier pomidorowy Helcom , 1 op.
zioła prowansalskie prymat, 0.5 op.
kiełbasa podwawelska, 2 laski
olej, 3 łyżki
ser żółty światowid w plasterkach, 300g
magii, 1 łyżka
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 6
poziom trudności: łatwy
Autor: Katarzyna (Nowa Jedlanka)
(Głosów: 3)


Zostań mistrzem kuchni

Makaron Pastani rurki gotujemy do miękkości, w między czasie kroimy kiełbaskę w kosteczkę i podsmażamy na oleju. Gdy Makaron się ugotuje, odcedzamy na durszlaku i wrzucamy do dużego naczynia, następnie dodajemy podsmażoną wcześniej kiełbaskę, przecier pomidorowy oraz zioła prowansalskie doprawiamy do smaku magii. Wszystko razem mieszamy aż składniki się ze sobą połączą. Wykładamy część ( tak aby powstały 3 warstwy) do naczynia żaroodpornego następnie układamy plastry sera, i znowu wykładamy część farszu po czym układamy ser i tak do wykorzystania farszu. na wierzchu wykładamy serem i zapiekamy 15 min w temp 200 c. smacznego :)
Ciastko w wiśniowym sadzie
Ciastko w wiśniowym...
pow. 60 min. 4 średni
Głosów: 667
Tagliatelle z mascarpone
Tagliatelle z mascarpone
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 96
Tajska zupa z kurczakiem i mlekiem kokosowym
Tajska zupa z...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 35
Czekoladowa tarta z figami i pieczonym jogurtem
Czekoladowa tarta z...
30-60 min. 6 łatwy
Głosów: 4113
Pasztet z cukinii
Pasztet z cukinii
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 2
Pizza z salami i papryczką chili oraz sosem czosnkowo-bazyliowym
Pizza z salami i...
pow. 60 min. 4 łatwy
Głosów: 69