Przepis konkursowy

ZAPIEKANKI
Zdjęcie przepisu
Składniki:
-bagietki, 3szt.
-pieczarki srednie, 5 szt.
-szynka , 5 plastrow
-kotlet z kurczaka, 2 szt.
-cebula, 1 szt.
-oliwa z oliwek lub maslo, 6 łyżek stołowych
-ser w plastrach, 1 opak.
-ketchup, według uznania
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 2
poziom trudności: średni
Autor: Agnieszka (Jaworzno)
(Głosów: 1427)


Zostań mistrzem kuchni

Wcześniej usmaż kotleta z kurczaka na oleju i pokrój pieczarki i cebule i usmaż na oleju. Przekrój bagietki na połowy i polej każda połówkę po łyżce stołowej oliwa z oliwek lub posmaruj masłem. Posyp bagietki usmażonymi pieczarkami z cebula i połóż szynkę, kurczaka i posyp serem. Włóż do piekarnika rozgrzanego do 180° na 10 minut. Wyciągnij z piekarnika zapiekanki polej ketchupem. SMACZNEGO!!
Francuskie poduszeczki z piersią z kurczaka i pastą z suszonych pomidorów
Francuskie poduszeczki...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 3921
Tymbaliki w kształcie świnek
Tymbaliki w kształcie...
pow. 60 min. 8 łatwy
Głosów: 707
Zapiekane śniadanko, czyli jajka w toście
Zapiekane śniadanko,...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 66
Sałatka z piersią kurczaka
Sałatka z piersią...
30 min. 8 łatwy
Głosów: 920
Kocie Oczka
Kocie Oczka
pow. 60 min. 8 łatwy
Głosów: 3
SPETSIOTA - zapiekanka z ryby z ziemniakami i oliwkami
SPETSIOTA - zapiekanka...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 3