Przepis konkursowy

ŻEBERKA W POWIDŁACH ŚLIWKOWYCH
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Żeberka , 1 kg
Przyprawy prymat : Zioła prowansalskie, pieprz, majeranek,
Ketchup, 1 szklanka
Coca Cola, 1 szklanka
Powidła Śliwkowe, 3 łyżki
Ziemniaki , 1 kg
Sałatka gotowa paczkowana, 2 sztuki
Przygotowanie:
czas: pow. 60 min. porcja: 6
poziom trudności: łatwy
Autor: Justyna (Orzysz)
(Głosów: 13)


Zostań mistrzem kuchni

Żeberka myjemy. Posypujemy przyprawami z każdej strony. Ketchup, coca-cole i powidła mieszamy w misce. Wkładamy żeberka do naczynia żaroodpornego i zalewamy keczupem, colą i powidłami. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 C na 1h i 40 min. Pół kg ziemniaków wstawiamy do piekarnika na 30 min, z reszty robimy frytki. Sałatkę polewamy sosem winegret.
Urodzinowy tort dla księżniczki
Urodzinowy tort dla...
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 2
Kruche ciasto z budyniowa pianką i malinami
Kruche ciasto z...
30 min. 8 łatwy
Głosów: 40
Zapiekanka gyros
Zapiekanka gyros
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 48
Wykwintna wołowina
Wykwintna wołowina
pow. 60 min. 4 średni
Głosów: 11
Stek z tuńczyka z musem marchewkowym i ziemniaczanym
Stek z tuńczyka z...
30-60 min. 2 średni
Głosów: 4213
Tort śmietanowy  truskawkami
Tort śmietanowy...
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 205