Przepis konkursowy

ŻEBERKA W POWIDŁACH ŚLIWKOWYCH
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Żeberka , 1 kg
Przyprawy prymat : Zioła prowansalskie, pieprz, majeranek,
Ketchup, 1 szklanka
Coca Cola, 1 szklanka
Powidła Śliwkowe, 3 łyżki
Ziemniaki , 1 kg
Sałatka gotowa paczkowana, 2 sztuki
Przygotowanie:
czas: pow. 60 min. porcja: 6
poziom trudności: łatwy
Autor: Justyna (Orzysz)
(Głosów: 13)


Zostań mistrzem kuchni

Żeberka myjemy. Posypujemy przyprawami z każdej strony. Ketchup, coca-cole i powidła mieszamy w misce. Wkładamy żeberka do naczynia żaroodpornego i zalewamy keczupem, colą i powidłami. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 C na 1h i 40 min. Pół kg ziemniaków wstawiamy do piekarnika na 30 min, z reszty robimy frytki. Sałatkę polewamy sosem winegret.
Tort malinowo-śmietanowy
Tort malinowo-śmietanowy
30 min. 8 łatwy
Głosów: 3
Zupa pieczarkowa
Zupa pieczarkowa
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 1069
Pizza PARMA z szynką parmeńską i rukolą
Pizza PARMA z szynką...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 101
Świnki w błotku
Świnki w błotku
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 9
Zupa dyniowa z mleczkiem kokosowym
Zupa dyniowa z...
pow. 60 min. 4 łatwy
Głosów: 19
Risotto z kurczakiem
Risotto z kurczakiem
30 min. 2 łatwy
Głosów: 5