Przepis konkursowy

ZUPA Z SOCZEWICY Z PIECZONĄ PAPRYKĄ
Zdjęcie przepisu
Składniki:
soczewica, 1 szklanka
ziemniaki, 3 sztuki
cebula, 1 sztuka
pieczona papryka, 3 sztuki
seler , 0,5 sztuki
korzeń pietruszki, 0,5 sztuki
sól, do smaku
pieprz, do smaku
masło, 1 łyźka
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Wiktoria (Wałbrzych)
(Głosów: 21)


Zostań mistrzem kuchni

Obieramy ziemniaki, cebulę i kroimy na średniej wielkości kostkę. Do garnka wrzucamy soczewicę, ziemniaki, cebulę, kawałek selera, pietruszki i, pokrojoną pieczoną paprykę. Zalewamy wszystko 5 szklankami wody. Gotujemy ok. 30 minut, aź wszystko zmięknie. Wszystko miksujemy blenderem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na koniec dodajemy łyżkę masła.
Roladki Schabowe z pieczarkami i serem
Roladki Schabowe z...
30-60 min. 6 łatwy
Głosów: 1704
Omlet puszysty
Omlet puszysty
30 min. 2 łatwy
Głosów: 42
Biszkopt z kremowym musem czekoladowym
Biszkopt z kremowym...
pow. 60 min. 8 łatwy
Głosów: 33
Makaron ze szpinakiem i piersią z kurczaka
Makaron ze szpinakiem...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 12
Chinkali Sakiewki z mięsem
Chinkali Sakiewki z...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 1498
Tarta mięsno-warzywna
Tarta mięsno-warzywna
30-60 min. 6 łatwy
Głosów: 58