Przepis konkursowy

PIERŚ FASZEROWANA JAJKIEM I OGÓRKIEM KONSERWOWYM
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Pierś z kurczaka, 1 sztuka
Ogórek konserwowy, 1-2 sztuki
Jajko, 1 sztuka
Sok z cytryny, 2 łyżki
Olej, 2 łyżki
Papryka mielona ostra, 1/2 łyżeczki
Suszony tymianek, 1/2 łyżeczki
Sól, pieprz, do smaku
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Monika (Dąbrowa Górnicza)
(Głosów: 55)


Zostań mistrzem kuchni

Jajko ugotować na twardo. Ostudzić i obrać ze skorupki. Mięso umyć i osuszyć. Rozkroić jak książkę i delikatnie rozbić tłuczkiem. Oprószyć solą, pieprzem oraz papryką. Posypać tymiankiem. Ogórki zetrzeć na tarce na dużych oczkach i odcisnąć z niego sok. Rozłożyć ogórki na płacie mięsa. Jajko przekroić na pół i ułożyć na mięsie nacięciem do góry. Zwinąć w roladkę i spiąć wykałaczkami. Polać z każdej strony sokiem z cytryny i odłożyć na 15 minut do lodówki. Następnie na patelni rozgrzać olej i położyć mięso. Smażyć przez około 10 minut co chwilę obracając mięso. Przed podaniem wyjąć wykałaczki. Smacznego!
Budyniowe babeczki z polewą czekoladową
Budyniowe babeczki z...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 4262
Śliwkowiec pod chmurką
Śliwkowiec pod chmurką
pow. 60 min. 8 łatwy
Głosów: 27
Przepyszne placuszki z cukinii
Przepyszne placuszki z...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 8
Jesienna sałatka z nutką egzotyki
Jesienna sałatka z...
30-60 min. 6 łatwy
Głosów: 1589
Pieczeń drobiowa
Pieczeń drobiowa
30-60 min. 8 łatwy
Głosów: 16
Złocisty chrupiący kurczak
Złocisty chrupiący...
30-60 min. 2 średni
Głosów: 1