Przepis konkursowy

NADZIEWANE MUSZELKI
Zdjęcie przepisu
Składniki:
makaron muszelki, 25 dkg
mięsa mielone, 50 dkg
pieczarki, 30 dkg
kukurydza, 1 szt
koncentrant pomidorowy, 1 szt
woda, 600 ml
jogurt naturalny, 100 ml
mąka pszenna, 2 łyżki
papryka czerwona, 0.5 szt
żółty ser, 30 dkg
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 6
poziom trudności: łatwy
Autor: Anna (Sukowy 3 , 88-150 Kruszwica)
(Głosów: 3991)


Zostań mistrzem kuchni

Makaron ugotować. Mięso mielone usmażyć z pokrojoną cebulką. Oddzielnie usmażyć pieczarki i paprykę. Do mięsa dodać odcedzoną kukurydzę, pieczarki, paprykę i 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego. Podlać wodą i wymieszać. Dusić 3 minuty. Doprawić. Muszle nadziać farszem, ułożyć w naczyniu żaroodpornym( oczywiście naczynie wysmarować tłuszczem). Do garnka wlać Jogurt wymieszać z wodą, mąką i 2 łyżeczkami koncentratu pomidorowego. Zagotować i dodać trochę startego żółtego sera. Zalać muszle i posypać startym żółtym serem. Piec ok 35 minut w temperaturze 180 stopni C.
Pierś w ziołach z brokułami i szpinakiem
Pierś w ziołach z...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 3051
Dyniowo - grzybowe risotto
Dyniowo - grzybowe...
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 5
Kocie Oczka
Kocie Oczka
pow. 60 min. 8 łatwy
Głosów: 3
Udka po myśliwsku
Udka po myśliwsku
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 31
MAKARON Z KURCZAKIEM  W SOSIE CYTRYNOWYM
MAKARON Z KURCZAKIEM...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 4
Wieniec ryżowy
Wieniec ryżowy
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 4275