Przepis konkursowy

PIEROGI RUSKIE
Zdjęcie przepisu
Składniki:
ziemniaki ugotowane, 1 kg
twaróg, 1 kostka
cebula, 1 sztuka
mąka, 1 szklanka
woda, 1 łyżka
oliwa, 1 łyżka
sól, pieprz, do smaku
maggi,
Przygotowanie:
czas: pow. 60 min. porcja: 6
poziom trudności: łatwy
Autor: Justyna (Rawicz)
(Głosów: 3464)


Zostań mistrzem kuchni

Wymieszaj mąkę z odrobiną wody i soli. Uformuj niezbyt twarde ciasto dodając odrobinę oliwy. Rozwałkuj do wykrawania krążków. Ser wymieszaj z ziemniakami, dopraw do smaku. Pokrojoną cebulę wysmaż na patelni, dodaj do farszu, wymieszaj. Wykrawaj krążki, nakładaj porcje farszu i formuj pierogi. Pierogi gotuj w osolonym wrzątku do wypłynięcia, i potem jeszcze ok. 2 minuty. Podawaj ze smażoną cebulką.
Risotto z warzywami
Risotto z warzywami
pow. 60 min. 4 łatwy
Głosów: 52
Zawijaski z szynką i serem
Zawijaski z szynką i...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 7
Pizza PARMA z szynką parmeńską i rukolą
Pizza PARMA z szynką...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 101
Aromatyczny łosoś pod indyjską chmurką
Aromatyczny łosoś pod...
pow. 60 min. 4 średni
Głosów: 4402
Przepis na pizzę ze szpinakiem i oliwkami w roli głównej (wegetariańska)
Przepis na pizzę ze...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 21
Szpinakowe różki
Szpinakowe różki
30 min. 4 łatwy
Głosów: 39