Przepis konkursowy

CYGARA MIELONE NADZIEWANE SZPINAKIEM I SEREM FETA
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Mięso mielone, 500g
jajko, 1szt
cebula, 1szt
bułka tarta, 1/3 szklanki
czosnek, 4 zabki
masło, 2 łyzki
Ser feta(zółty), 1op
szpinak Baby, 1 op
sól pieprz,
mleko, 4 łyzki
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 4
poziom trudności: średni
Autor: Marek Jan (GDYNIA)
(Głosów: 1209)


Zostań mistrzem kuchni

Na patelni rozpuszczamy masło i dusimy pod przykryciem mrożony szpinak. Następnie dodajemy 1/2 fety oraz wyciśnięte przez praskę 2 ząbki czosnku. Bułkę tartą zalewamy mlekiem, mieszamy i odstawiamy na minutkę. Do mięsa mielonego dodajemy pokrojoną w kostkę cebulkę, napęczniałą bułkę tartą, jajko oraz pieprz i sól. Mieszamy. Następnie formujemy kotleciki, rozpłaszczamy je na dłoni i nakładamy farsz szpinakowy oraz słupek serka feta. Formujemy kotleciki , zlepiając brzegi kotleciki obtaczamy w jajku i bułce tartej. Smażymy z obu stron.
Serowa miseczka z miksem sałatkowym
Serowa miseczka z...
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 68
Gofry z kremem z bitej śmietany i mascarpone
Gofry z kremem z bitej...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 289
Śliwkowy krem jaglany
Śliwkowy krem jaglany
30 min. 2 łatwy
Głosów: 68
Klopsiki w cukini
Klopsiki w cukini
30-60 min. 6 średni
Głosów: 3719
Ciasto czekoladowe
Ciasto czekoladowe
30 min. 8 łatwy
Głosów: 1
Sałatka rucollo z sosem musztardowym
Sałatka rucollo z...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 36