Przepis konkursowy

BUŁECZKI Z FETĄ
Zdjęcie przepisu
Składniki:
mąka, 30 dag
proszek do pieczenia, 2 łyżeczki
tymianek, 2 łyżeczki
sól, szczypta
ser żółty, 10 dag
masło, 10 dag
suszone pomidory, 80 g
kwaśna śmietana, 3/4 szkl.
ser feta, 100 g
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 8
poziom trudności: łatwy
Autor: Anna (Garzyn)
(Głosów: 4485)


Zostań mistrzem kuchni

Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, tymiankiem i solą, następnie dodać masło i połączyć je (posiekać nożem) z sypkimi składnikami. Dodać starty ser, pokrojone w kostkę suszone pomidory i kwaśną śmietanę. Wyrobić ciasto. Formować kulki z fetą w środku. Piec 30 minut w temperaturze 185 stopni.
Budyniowa rozkosz podniebienia
Budyniowa rozkosz...
pow. 60 min. 8 łatwy
Głosów: 561
Kasza jaglana a la panna cotta
Kasza jaglana a la...
pow. 60 min. 2 łatwy
Głosów: 1370
Tarta
Tarta
30-60 min. 6 łatwy
Głosów: 11
Pizza leśna na rukoli pod lazurem
Pizza leśna na rukoli...
30 min. 6 łatwy
Głosów: 1161
Śródziemnomorskie spaghetti
Śródziemnomorskie...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 4773
Paella de marisco
Paella de marisco
30-60 min. 4 średni
Głosów: 17