Przepis konkursowy

CIASTECZKA ŚMIETANKOWE
Zdjęcie przepisu
Składniki:
margaryna, 25 dag
śmietana, 1 szkl.
mąka pszenna, 3 szkl.
jaja, 1 szt.
cukier waniliowy, 1 szt.
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 8
poziom trudności: łatwy
Autor: Anna (Oleksin)
(Głosów: 8)


Zostań mistrzem kuchni

Mąkę posiekać z margaryną. Dodać śmietanę, jajko i cukier waniliowy. Zagnieść ciasto, następnie cienko rozwałkować i wykroić szklanką krążki. W połowie krążków wyciąć małą dziurkę. Piec 10-15 min. w bardzo gorącym piekarniku. Po upieczeniu przełożyć konfiturą i posypać cukrem pudrem.
Bułęczki razowe z płatkami
Bułęczki razowe z...
pow. 60 min. 6 średni
Głosów: 3
Masło orzechowe
Masło orzechowe
30 min. 8 łatwy
Głosów: 131
Tortilla di Patatas
Tortilla di Patatas
30 min. 2 łatwy
Głosów: 3
Jajka po Warszawsku
Jajka po Warszawsku
30-60 min. 4 średni
Głosów: 4347
Pappardelle ze szpinakiem i szynką parmeńską w śmietanowym sosie
Pappardelle ze...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 42
Tagliatelle z prawdziwkami, szpinakiem i szynką parmeńską
Tagliatelle z...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 4739