Przepis konkursowy

CIASTO DROŻDŻOWE Z JABLKAMI
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Mąka, 1kg
Jajka, 5
Drożdże, 1opak
Cukier, 1szkl
Jabłka, 2szt
Mleko, Pół szkl
Margaryną, 1szt
Śmietana, 1szt
Rodzynki, 30dkg
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 8
poziom trudności: łatwy
Autor: Aneta (Warszawa)
(Głosów: 16)


Zostań mistrzem kuchni

Zrobić zaczyn z ciepłego mleka łyżki cukru i połówki drożdży jak już wyrośnie ubić wszystkie składniki Jabłka kładziemy na wierzch Zawsze wychodzi !!
Ciasto z pianką budyniową i malinami
Ciasto z pianką...
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 253
TORCIK CAPPUCCINO
TORCIK CAPPUCCINO
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 18
Dyniowo - grzybowe risotto
Dyniowo - grzybowe...
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 5
Tort bezowy z malinami, serkiem mascarpone pod chmurką z czekolady
Tort bezowy z...
pow. 60 min. 6 średni
Głosów: 1
Krokiety z pieczarkami i serem żółtym
Krokiety z pieczarkami...
30-60 min. 6 średni
Głosów: 6
Bezy
Bezy
pow. 60 min. 8 łatwy
Głosów: 3