Przepis konkursowy

CIASTO DROŻDŻOWE Z JABLKAMI
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Mąka, 1kg
Jajka, 5
Drożdże, 1opak
Cukier, 1szkl
Jabłka, 2szt
Mleko, Pół szkl
Margaryną, 1szt
Śmietana, 1szt
Rodzynki, 30dkg
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 8
poziom trudności: łatwy
Autor: Aneta (Warszawa)
(Głosów: 16)


Zostań mistrzem kuchni

Zrobić zaczyn z ciepłego mleka łyżki cukru i połówki drożdży jak już wyrośnie ubić wszystkie składniki Jabłka kładziemy na wierzch Zawsze wychodzi !!
Tort w róże
Tort w róże
30-60 min. 8 średni
Głosów: 131
KOTLECIKI Z KURCZAKA Z CUKINIĄ
KOTLECIKI Z KURCZAKA Z...
30-60 min. 6 łatwy
Głosów: 10
GALARETKOWIEC
GALARETKOWIEC
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 7
Kotleciki jaglano-dyniowe
Kotleciki jaglano-dyniowe
30 min. 2 łatwy
Głosów: 10
Sos do spaghetti
Sos do spaghetti
30-60 min. 6 łatwy
Głosów: 54
ZIMOWE BUŁECZKI Z CZARNUSZKĄ
ZIMOWE BUŁECZKI Z...
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 21