Przepis konkursowy

CIASTO DROŻDŻOWE Z JABLKAMI
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Mąka, 1kg
Jajka, 5
Drożdże, 1opak
Cukier, 1szkl
Jabłka, 2szt
Mleko, Pół szkl
Margaryną, 1szt
Śmietana, 1szt
Rodzynki, 30dkg
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 8
poziom trudności: łatwy
Autor: Aneta (Warszawa)
(Głosów: 16)


Zostań mistrzem kuchni

Zrobić zaczyn z ciepłego mleka łyżki cukru i połówki drożdży jak już wyrośnie ubić wszystkie składniki Jabłka kładziemy na wierzch Zawsze wychodzi !!
Ciasto marchewkowe
Ciasto marchewkowe
30-60 min. 8 łatwy
Głosów: 7
Naleśniki z bananów
Naleśniki z bananów
30 min. 2 łatwy
Głosów: 65
Pikantna pierś kurczaka zapiekana w porze i marchwi
Pikantna pierś...
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 30
Spaghetti z tuńczykiem
Spaghetti z tuńczykiem
30 min. 2 łatwy
Głosów: 5
Szpinakowa zapiekanka, czyli zdrowie na talerzu
Szpinakowa zapiekanka,...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 235
Kurczak po tajsku z mleczkiem kokosowym
Kurczak po tajsku z...
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 29