Przepis konkursowy

CIASTO DROŻDŻOWE Z JABLKAMI
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Mąka, 1kg
Jajka, 5
Drożdże, 1opak
Cukier, 1szkl
Jabłka, 2szt
Mleko, Pół szkl
Margaryną, 1szt
Śmietana, 1szt
Rodzynki, 30dkg
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 8
poziom trudności: łatwy
Autor: Aneta (Warszawa)
(Głosów: 16)


Zostań mistrzem kuchni

Zrobić zaczyn z ciepłego mleka łyżki cukru i połówki drożdży jak już wyrośnie ubić wszystkie składniki Jabłka kładziemy na wierzch Zawsze wychodzi !!
Gołąbki z mięsem mielonym i ryżem
Gołąbki z mięsem...
pow. 60 min. 6 łatwy
Głosów: 846
Cytrynowo-miętowy grillowany łosoś z cukinią
Cytrynowo-miętowy...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 26
Jajka po Warszawsku
Jajka po Warszawsku
30-60 min. 4 średni
Głosów: 4347
Gruszka karmelizowana w miodzie
Gruszka karmelizowana...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 4014
Serowe muszelki w sosie pomidorowym
Serowe muszelki w...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 793
Pyszna Tarta z Mascarpone
Pyszna Tarta z Mascarpone
30-60 min. 8 łatwy
Głosów: 181