Przepis konkursowy

CIASTO MARCHEWKOWE
Zdjęcie przepisu
Składniki:
mąka, 2/3 szklanki
cukier, 0.5 szklanki
soda, 1 łyżeczka
proszek do pieczenia, 3/4 łyżeczki
cynamon, 1 łyżeczka
goździki mielone, 1/4 łyżeczki
gałka muszkatołowa, 1/4 łyżeczki
ziela angielskiego zmielinego, 1/4 łyżeczki
sól, 1/4 łyżeczki
olej, 1/3 szklanki
jajka, 2
słonecznika, 0.5szklanki
jabłka, 0,5 szklanki
marchewka, 1szklanka
serek philadelfia, 300g
masło, 6 łyżek
cukier puder, 1,5 szklanki
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 8
poziom trudności: łatwy
Autor: Jessica (Chorzów)
(Głosów: 7)


Zostań mistrzem kuchni

Wszystkie składniki w temperaturze pokojowej. W jednym naczyniu wymieszać składniki suche, przesiać. W drugim naczyniu roztrzepać jajka z olejem. Połączyć zawartość obu naczyń dodać marchewkę, słonecznik, jabłka wymieszać. Formę o średnicy 20 cm wyłożyć papierem. Do formy włożyć ciasto i wyrównać pięć 175 stopni przez 40 - 45 minut. Następnie zrobić krem serek philadelfia masło cukier puder utrzeć na pulchną masę. Ciasto przekroić wzdłuż, połową kremu przełożyć ciasto resztę rozsmarować na górze. Delikatnie oprószyć cynamonem.
Kieszonki z kurczaka z nadzieniem z sera pleśniowego i pistacji
Kieszonki z kurczaka z...
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 324
Dary lata na toście
Dary lata na toście
30 min. 2 łatwy
Głosów: 26
ZAPIEKANKA ZIEMNIACZANO - SEROWA Z POMIDORAMI
ZAPIEKANKA...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 0
TARTALETKI z dynią, fetą i oliwkami
TARTALETKI z dynią,...
pow. 60 min. 6 łatwy
Głosów: 1312
Ogniste naleśniki meksykańskie
Ogniste naleśniki...
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 4088
Ryż carry z kiełbasą - szybkie studenckie danie
Ryż carry z kiełbasą -...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 9