Przepis konkursowy

CIASTO MARCHEWKOWE
Zdjęcie przepisu
Składniki:
mąka, 2/3 szklanki
cukier, 0.5 szklanki
soda, 1 łyżeczka
proszek do pieczenia, 3/4 łyżeczki
cynamon, 1 łyżeczka
goździki mielone, 1/4 łyżeczki
gałka muszkatołowa, 1/4 łyżeczki
ziela angielskiego zmielinego, 1/4 łyżeczki
sól, 1/4 łyżeczki
olej, 1/3 szklanki
jajka, 2
słonecznika, 0.5szklanki
jabłka, 0,5 szklanki
marchewka, 1szklanka
serek philadelfia, 300g
masło, 6 łyżek
cukier puder, 1,5 szklanki
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 8
poziom trudności: łatwy
Autor: Jessica (Chorzów)
(Głosów: 7)


Zostań mistrzem kuchni

Wszystkie składniki w temperaturze pokojowej. W jednym naczyniu wymieszać składniki suche, przesiać. W drugim naczyniu roztrzepać jajka z olejem. Połączyć zawartość obu naczyń dodać marchewkę, słonecznik, jabłka wymieszać. Formę o średnicy 20 cm wyłożyć papierem. Do formy włożyć ciasto i wyrównać pięć 175 stopni przez 40 - 45 minut. Następnie zrobić krem serek philadelfia masło cukier puder utrzeć na pulchną masę. Ciasto przekroić wzdłuż, połową kremu przełożyć ciasto resztę rozsmarować na górze. Delikatnie oprószyć cynamonem.
Pierś pod pierzynką
Pierś pod pierzynką
30 min. 2 łatwy
Głosów: 32
Musli z truskawkami
Musli z truskawkami
30 min. 2 łatwy
Głosów: 3
Tarta z pieczarkami
Tarta z pieczarkami
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 1541
Bułeczki z nektarynkami
Bułeczki z nektarynkami
pow. 60 min. 2 łatwy
Głosów: 7
Grillowany Camembert z borówką i orzeźwiającą sałatką
Grillowany Camembert z...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 3973
GALARETKOWIEC
GALARETKOWIEC
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 7