Przepis konkursowy

TILAPIA FILET SMAZONY Z FRYTKAMI
Zdjęcie przepisu
Składniki:
2 tilapia filet , okolo 500gr
mąkę, 6 łyzek
cytryne, 1 szt.
ziemniaki, 6 szt.
olej, pół szklanki
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: marta drozdowska (białystok)
(Głosów: 10)


Zostań mistrzem kuchni

Filety z tilapii rozmrażamy (najlepiej wyjąć sobie je na noc i włożyć do lodówki by rozmrażały się powoli), osuszamy je papierowym ręcznikiem. Jajko rozbełtać dokładnie z 1 łyżką mleka i dodać sól oraz pieprz. Suche filety zanurzamy w rozbełtanym jajku, następnie w bułce tartej. Rozgrzewamy olej na patelni i kładziemy rybę w panierce. Smażymy na wolnym ogniu z obu stron na złoty kolor. Podajemy z ziemniaczkami z wody i surówką z kiszonej kapusty.
Tartaletki z figami i białą czekoladą
Tartaletki z figami i...
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 2
Ciasto z malinami
Ciasto z malinami
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 2
TORCIK MARCHEWKOWY
TORCIK MARCHEWKOWY
30 min. 6 łatwy
Głosów: 7
Bułka z płatków owsianych
Bułka z płatków owsianych
30 min. 2 łatwy
Głosów: 12
Muszle ze szpinakiem
Muszle ze szpinakiem
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 3993
Ciasteczka śmietankowe
Ciasteczka śmietankowe
30 min. 8 łatwy
Głosów: 8