Przepis konkursowy

DARY LATA NA TOŚCIE
Zdjęcie przepisu
Składniki:
kromka chleba, 2 sztuki
majonez, 2 łyżki
ketchup, 2 łyżki
pomidor, 1 sztuka
ser żółty, 3 plastry
ogórek, 4 plasterki
szczypiorek, garść
Szpinak Baby, 8 listków
czosnek, 1 ząbek
sól, szczypta
pieprz, szczypta
oliwa, 1 łyżeczka
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Agata (Cianowice)
(Głosów: 26)


Zostań mistrzem kuchni

Na patelni rozgrzać oliwę. Szpinak umyć, pokroić i lekko podsmażyć. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę. Doprawić solę i pieprzem. Pomidora, ogórka i szczypiorek pokroić drobno. Majonez wymieszać z ketchupem. Obydwie kromki posmarować wymieszanym ketchupem i majonezem. Na jedną z nich nałożyć ser, warzywa i szpinak i znowu ser, przykryć drugą kromką. Położyć na rozgrzaną patelni z dodatkiem oliwy. Smażyć dopóki kanapki się nie zarumienią, a ser się nie roztopi!
Owsiane pancakes z pieczonych buraków i bananów (wegańskie!) + puree z mango
Owsiane pancakes z...
pow. 60 min. 2 średni
Głosów: 2
Nadziewana Francuzeczka mięsem mielonym i szpinakiem
Nadziewana...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 3940
Makaronowa tarta zapiekana w aksamitnym sosie z koziego sera
Makaronowa tarta...
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 3823
Sałatka z awokado i suszonych pomidorów
Sałatka z awokado i...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 1026
Zapiekanka makaronowa Smaczna DOMOWA
Zapiekanka makaronowa...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 8
Gulasz z kurczakiem , szpinakiem i pomidorkami
Gulasz z kurczakiem ,...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 25