Przepis konkursowy

DARY LATA NA TOŚCIE
Zdjęcie przepisu
Składniki:
kromka chleba, 2 sztuki
majonez, 2 łyżki
ketchup, 2 łyżki
pomidor, 1 sztuka
ser żółty, 3 plastry
ogórek, 4 plasterki
szczypiorek, garść
Szpinak Baby, 8 listków
czosnek, 1 ząbek
sól, szczypta
pieprz, szczypta
oliwa, 1 łyżeczka
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Agata (Cianowice)
(Głosów: 26)


Zostań mistrzem kuchni

Na patelni rozgrzać oliwę. Szpinak umyć, pokroić i lekko podsmażyć. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę. Doprawić solę i pieprzem. Pomidora, ogórka i szczypiorek pokroić drobno. Majonez wymieszać z ketchupem. Obydwie kromki posmarować wymieszanym ketchupem i majonezem. Na jedną z nich nałożyć ser, warzywa i szpinak i znowu ser, przykryć drugą kromką. Położyć na rozgrzaną patelni z dodatkiem oliwy. Smażyć dopóki kanapki się nie zarumienią, a ser się nie roztopi!
Makaron ze szpinakiem i suszonymi pomidorami
Makaron ze szpinakiem...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 14
Udka faszerowane wątróbką
Udka faszerowane wątróbką
pow. 60 min. 8 łatwy
Głosów: 18
Makaron z brokułami i kiełbasą żywiecką
Makaron z brokułami i...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 3
Zapiekanka z chipsami
Zapiekanka z chipsami
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 4254
Fale Dunaju z jeżynami
Fale Dunaju z jeżynami
30 min. 8 łatwy
Głosów: 2030
Tagliatelle z mascarpone
Tagliatelle z mascarpone
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 96