Przepis konkursowy

BABECZKI Z MALINAMI
Zdjęcie przepisu
Składniki:
masło klarowane Mleczna dolina , 150 g
cukier waniliowy , 1 opakowanie
mąka ziemniaczana, 3/4 szkl.
cukier, 1 szkl.
jajka, 3 szt.
mąka pszenna, 1/3 szkl.
proszek do pieczenia, 1 płaska łyżeczka
wiórki kokosowe, 100 g
soli, szczypta
woda, 1 łyżka
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Anna (Żegocina)
(Głosów: 13)


Zostań mistrzem kuchni

Roztopić masło w rondelku, gotować na małym ogniu około 2 minut. Odstawić z ognia i dodać cukier, cukier waniliowy, szczyptę soli i łyżkę wody i mąkę ziemniaczaną. Wszystko dokładnie wymieszać. Gdy masa przestygnie dodawać po jednym jajku i energicznie mieszać. Dodać przesianą mąkę i proszek do pieczenia, dokładnie wymieszać i na końcu dodać kokos. Wszystkie składniki mieszać około 1 minuty. Ciastem wypełnić foremki na babeczki i do każdej włożyć po 3 świeże maliny. Wstawic do nagrzanego piekarnika (170 stopni) i piec około 20 minut.
Makaron  pappardelle z szynką, suszonymi pomidorami i rukolą
Makaron pappardelle z...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 4704
Dorsz w roli głównej
Dorsz w roli głównej
30-60 min. 4 średni
Głosów: 4462
Bananowo-sernikowe marzenie z wiśniową sorbetową galaretką
Bananowo-sernikowe...
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 9
Bezglutenowy tort czekoladowo-bananowy
Bezglutenowy tort...
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 4132
Rolada ze szpinakiem
Rolada ze szpinakiem
pow. 60 min. 4 średni
Głosów: 32
Tajskie curry
Tajskie curry
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 4