Przepis konkursowy

ROLADKI Z KURCZAKA Z ZIEMNIACZANĄ ŁUSKĄ
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Filet z piersi kurczaka, 1 szt.
Szynka długo-dojrzewająca, 2 plasterki
Suszone pomidory, 4 szt.
Mozarella, 1 szt.
Ziemniaki, 2 średnie szt.
Oliwa z oliwek, 2 łyżki
Sól, pieprz, szczypta
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Monika (Warszawa)
(Głosów: 3992)


Zostań mistrzem kuchni

Filet z kurczaka rozkroić na pół, umyć, osuszyć i rozbić. Oprószyć solą i pieprzem. Na rozbite filety ułożyć po plasterku szynki, pokrojone drobno pomidory suszone i kawałki mozzarelli (farsz w roladkach można zastąpić według własnego gustu). Mięso zrolować. Na powstałe roladki układać cieniutko pokrojone, skropione oliwą z oliwek plastry ziemniaka tak aby ułożyły łuskę. Tak przygotowane mięso zapiekamy 30 min w 180 st na blasze z odrobiną oliwy z oliwek. Od czasu do czasu polewamy mięso powstałym sosem. Po wyjęciu z piekarnika posypujemy roladki grubo ziarnistą solą. Gotowe, smacznego.
Zakręcona i nadziana roladka
Zakręcona i nadziana...
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 1
Kieszonki z kurczaka na duszonych grzybach
Kieszonki z kurczaka...
30-60 min. 2 średni
Głosów: 3
Kotlet a la pizza
Kotlet a la pizza
30 min. 4 łatwy
Głosów: 17
Kurczak w makaronowej tafli
Kurczak w makaronowej...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 9
Tarta owocowa z kremem budyniowym
Tarta owocowa z kremem...
30-60 min. 4 średni
Głosów: 2
Pizza królewska dla odchudzających
Pizza królewska dla...
30-60 min. 4 średni
Głosów: 3424