Przepis konkursowy

GULASZ WIEPRZOWY Z DYNIĄ
Zdjęcie przepisu
Składniki:
polędwica wieprzowa, 500 g
cebula, 2 szt
dynia mała, 1 szt
cukinia, 1 szt
papryka czerwona, 1 szt
pomidory, 6 szt
ziele angielskie, 5 ziaren
liście laurowe, 3 listka
tymianek, szczypta
goździki, szczypta
gorzka czekolada, 4 kawałki
cynamon, szczypta
papryka ostra, 1 łyżeczka
sól, szczypta
pieprz, szczypta
Przygotowanie:
czas: pow. 60 min. porcja: 6
poziom trudności: średni
Autor: Paulina (Krzywiń)
(Głosów: 35)


Zostań mistrzem kuchni

Mięso pokroić i obtoczyć w papryce słodkiej i ostrej. Następnie podsmażyć na lekko złoty kolor. Pokroić cebule i paprykę. Podsmażyć. Dolać wody i dusić 15-20 minut. Dorzucić mięso i dusić 10 minut. Dynie i cukinie pokroić i dorzucić do potrawy. Dolać trochę wody. Przyprawić zielem angielskim i liściem laurowym, dodać przetartych pomidorów (lub koncentratu), następnie dusić 20 minut. Na końcu przyprawić pozostałymi przyprawami, cynamonem i rozpuścić czekoladę.
Oszukańce
Oszukańce
pow. 60 min. 6 łatwy
Głosów: 36
Grillowany łosoś ze szparagami i sosem berneńskim
Grillowany łosoś ze...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 40
Sałatka z figami
Sałatka z figami
30 min. 2 łatwy
Głosów: 15
ZAPIEKANKA MAKARONOWA Z KURCZAKIEM
ZAPIEKANKA MAKARONOWA...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 8
Dorsz zapiekany z porami
Dorsz zapiekany z porami
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 11
Tilapia Sous Vide z puree z buraka na miętowym sosie z pianą z syropu z arbuza , jogurtem i kwiatami jadalnymi
Tilapia Sous Vide z...
pow. 60 min. 2 trudny
Głosów: 85