Przepis konkursowy

JAJECZNICA Z MORTADELĄ I CUKINIĄ
Zdjęcie przepisu
Składniki:
jajka, 4 sztuki
mortadela w kawałku, 200g.
mała cukinia, 1 sztuka
cebula, 1/2 sztuki
mleko, 1/2 szklanki
sól, 1/2 łyżeczki
pieprz, 1/2 łyżeczki
przyprawa do dan z jajek , 1łyżeczka
masło, 2 łyżki
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Martyna (Węgrów)
(Głosów: 73)


Zostań mistrzem kuchni

Warzywa umyć , osuszyć. Cukinię zetrzeć na tarce o małych oczkach , cebulę oraz mortadelę pokroić w małą kostkę. Na patelni rozgrzać masło , wrzucić pokrojone składniki , smażyć do zarumienienia. Jajka roztrzepać z mlekiem oraz przyprawami , wlać na patelnie , smażyć do ścięcia się jajek co chwila mieszając.
Jogurtowiec z owocami
Jogurtowiec z owocami
30 min. 2 łatwy
Głosów: 276
Makaron ze szpinakiem i suszonymi pomidorami
Makaron ze szpinakiem...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 14
Pizza 4 smaków
Pizza 4 smaków
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 7
Fantazja Marynarza
Fantazja Marynarza
30 min. 6 łatwy
Głosów: 21
Koktajl z borówek i truskawek z domieszką jogurtu greckiego
Koktajl z borówek i...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 3
Tort naleśnikowy
Tort naleśnikowy
pow. 60 min. 6 łatwy
Głosów: 49