Przepis konkursowy

JAJECZNICA Z MORTADELĄ I CUKINIĄ
Zdjęcie przepisu
Składniki:
jajka, 4 sztuki
mortadela w kawałku, 200g.
mała cukinia, 1 sztuka
cebula, 1/2 sztuki
mleko, 1/2 szklanki
sól, 1/2 łyżeczki
pieprz, 1/2 łyżeczki
przyprawa do dan z jajek , 1łyżeczka
masło, 2 łyżki
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Martyna (Węgrów)
(Głosów: 73)


Zostań mistrzem kuchni

Warzywa umyć , osuszyć. Cukinię zetrzeć na tarce o małych oczkach , cebulę oraz mortadelę pokroić w małą kostkę. Na patelni rozgrzać masło , wrzucić pokrojone składniki , smażyć do zarumienienia. Jajka roztrzepać z mlekiem oraz przyprawami , wlać na patelnie , smażyć do ścięcia się jajek co chwila mieszając.
Papryki faszerowane
Papryki faszerowane
pow. 60 min. 2 łatwy
Głosów: 555
Serowe papryczki
Serowe papryczki
30 min. 4 łatwy
Głosów: 21
Śląski żurek ogórkowy
Śląski żurek ogórkowy
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 19
Ciasto francuskie z malinami i białą czekoladą
Ciasto francuskie z...
30-60 min. 4 średni
Głosów: 198
Sernik bez sera
Sernik bez sera
30 min. 8 łatwy
Głosów: 7
Grillowana pierś z kurczaka z sałatką z rukoli,pieczonego buraka,serem blue i granatem
Grillowana pierś z...
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 59