Przepis konkursowy

KARKÓWKA NAJSMACZNIEJSZA
Zdjęcie przepisu
Składniki:
karkówka, 0,7-1kg
sól, pieprz,
mąka, do obtoczenia
masło klarowane, 3 łyżki
seler, 1szt
pieczarki, 0,5 kg
cebula, 3 szt
zalewa:,
cukier, 6 łyżek
magi, 5 łyżek
woda, 10 łyżek
ocet, 3 łyżki
koncentrat pomidorowy, 6 łyżek
ketchup, 6 łyżek
Przygotowanie:
czas: pow. 60 min. porcja: 6
poziom trudności: średni
Autor: Paulina (Białystok)
(Głosów: 3896)


Zostań mistrzem kuchni

Przepis nie jest pracochłonny na jaki wydaje sie na pierwszy rzut oka. Szybko się robi a zachwyt gości- bezcenny! Karkówkę pokroić w nieduże plastry, przyprawić solą i pieprzem lub przyprawą uniwersalną, następnie obtoczyć w mące. Rozgrzać na patelni masło klarowane lub dowolny olej (na maśle klarowanym jest zdecydowanie zdrowiej) Na gorący tłuszcz wykładać karkówke i obsmażyć z dwóch stron. Selera zetrzeć na tarce, pieczarki pokroić w plastry. Cebulę pokroić w piórka i zeszklić na patelni. W naczyniu żaroodpornym układamy warstwami : połowę surowego selera, karkówka, surowe pieczarki, reszta selera, zeszklona cebula. Zalewamy wszystko zalewą (woda, cukier, magi, ocet, koncentrat i ketchup łączymy ze sobą, mieszamy, nie gotujemy) Wkładamy karkówke do piekarnika na 1h10min 200 stopni U mnie jest daniem popisowym ;-) Smacznego :-)
Kokosowe curry z kurczaka
Kokosowe curry z kurczaka
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 15
Koktajl owocowy
Koktajl owocowy
30 min. 8 łatwy
Głosów: 12
Domowe tiramisu
Domowe tiramisu
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 598
Malinowa radość na serku mascarpone!
Malinowa radość na...
30-60 min. 6 średni
Głosów: 27
Makaron z tuńczykiem, szpinakiem i serem feta
Makaron z tuńczykiem,...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 3502
Królewskie dewolaje
Królewskie dewolaje
30 min. 2 łatwy
Głosów: 1027