Przepis konkursowy

ROLADA SZPINAKOWA Z WĘDZONYM ŁOSOSIEM
Zdjęcie przepisu
Składniki:
jajka, 4 szt.
szpinak mrożony, 450 g
serek Almette, 2 szt.
łosoś wędzony, 1 szt.
natka pietruszki,
czosnek,
oliwa,
sól,
pieprz,
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 8
poziom trudności: łatwy
Autor: DANUTA (KŁECKO)
(Głosów: 6)


Zostań mistrzem kuchni

Szpinak rozmrozić na patelni. Dodać do smaku sól i pieprz. Potrawę wystudzić. Do wystudzonego szpinaku dodać 4 żółtka i wymieszać. Dodać ubite białka. Ciasto wylać na dużą blachę z piekarnika wyłożoną papierem do pieczenia. Piec 15 minut w temperaturze 180 stopni C. Ciasto zostawić do wystygnięcia. Następnie ciasto posmarować serkiem Almette, a na niego położyć łososia. Ciasto zwinąć w roladę, zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki. Kroić w centymetrowe plasterki. Sos: natka pietruszki, czosnek-drobno skrojone, oliwa. Na plasterki rolady kłaść sos.
Tarta z cukinią
Tarta z cukinią
30-60 min. 6 łatwy
Głosów: 6
Deliziosi panini
Deliziosi panini
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 32
Piersi z kurczaka z boczkiem podane z śmietanowym sosem z porem
Piersi z kurczaka z...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 621
Sałatka piękności
Sałatka piękności
30 min. 2 łatwy
Głosów: 22
Jogurtowiec z owocami
Jogurtowiec z owocami
30 min. 2 łatwy
Głosów: 276
Mezalians
Mezalians
30 min. 4 łatwy
Głosów: 502