Przepis konkursowy

KRUCHE CIASTO Z BUDYNIOWA PIANKĄ I MALINAMI
Zdjęcie przepisu
Składniki:
mąka tortowa, 3 szkl.
margaryna totrowa, 250g
jaja, 6 szt
cukier puder, 1 szkl. + do posypania
proszek do pieczenia, 2 łyżeczki
budyń śmietankowy bez cukru, 3 szt
cukier, 1 szkl
olej, 1/3 szkl
maliny, ok. 800g wg uznania im więcej tym lepiej :)
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 8
poziom trudności: łatwy
Autor: Agnieszka (Mniów)
(Głosów: 40)


Zostań mistrzem kuchni

Mąkę przesiać, dodać proszek do pieczenia, margarynę pokroić w drobne kawałki i dodać do mąki i zagnieść. Dodać żółtka (po jednym), cukier. Zagnieść i podzielić ciasto na 2 części (1/3 na wierzch 2/3 na spód). Białka ubijamy na sztywna pianę, dodajemy stopniowo cukier i cały czas miksujemy. Następnie wsypujemy budynie. Na koniec dodajemy olej. Ciasto wykładamy na blachę na to wylewamy budyniową piankę i na to maliny. Na wierzch ścieramy resztę kruchego ciasta. Pieczemy ok. godziny.Upieczone ciasto posypujemy cukrem pudrem. Smacznego :)
Tort makowy
Tort makowy
30-60 min. 8 łatwy
Głosów: 924
Szpinakowy mech na żytniej tarcie
Szpinakowy mech na...
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 181
Sernik na zimno w kolorach lata
Sernik na zimno w...
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 74
Kieszonki z kurczaka z nadzieniem z sera pleśniowego i pistacji
Kieszonki z kurczaka z...
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 324
Sałatka Muszelka
Sałatka Muszelka
30 min. 6 łatwy
Głosów: 86
Tort czekoladowy z brzoskwiniową wkładką
Tort czekoladowy z...
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 4153