Przepis konkursowy

KRUCHE CIASTO Z BUDYNIOWA PIANKĄ I MALINAMI
Zdjęcie przepisu
Składniki:
mąka tortowa, 3 szkl.
margaryna totrowa, 250g
jaja, 6 szt
cukier puder, 1 szkl. + do posypania
proszek do pieczenia, 2 łyżeczki
budyń śmietankowy bez cukru, 3 szt
cukier, 1 szkl
olej, 1/3 szkl
maliny, ok. 800g wg uznania im więcej tym lepiej :)
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 8
poziom trudności: łatwy
Autor: Agnieszka (Mniów)
(Głosów: 40)


Zostań mistrzem kuchni

Mąkę przesiać, dodać proszek do pieczenia, margarynę pokroić w drobne kawałki i dodać do mąki i zagnieść. Dodać żółtka (po jednym), cukier. Zagnieść i podzielić ciasto na 2 części (1/3 na wierzch 2/3 na spód). Białka ubijamy na sztywna pianę, dodajemy stopniowo cukier i cały czas miksujemy. Następnie wsypujemy budynie. Na koniec dodajemy olej. Ciasto wykładamy na blachę na to wylewamy budyniową piankę i na to maliny. Na wierzch ścieramy resztę kruchego ciasta. Pieczemy ok. godziny.Upieczone ciasto posypujemy cukrem pudrem. Smacznego :)
Kurczak z brokułami w cieście fracuskim
Kurczak z brokułami w...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 115
Malinowa pianka
Malinowa pianka
30-60 min. 8 łatwy
Głosów: 6
Rosół NIEzwykły
Rosół NIEzwykły
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 14
Złocisty chrupiący kurczak
Złocisty chrupiący...
30-60 min. 2 średni
Głosów: 1
Azjatycka tarta z kurczakiem
Azjatycka tarta z...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 42
Jabłecznik Bonjure
Jabłecznik Bonjure
pow. 60 min. 6 średni
Głosów: 4206