Przepis konkursowy

NALEŚNIKI Z SEROWO-WARZYWNYM FARSZEM
Zdjęcie przepisu
Składniki:
pieczarki, 560 g
cebula, 1 duża
masło, 30 g
Warzywko, 8 g
sery pleśnowe Turek, 250 g
pierś z kurczaka, 250 g
brokuł, 1 szt
jajka M, 2 szt
mleko, 150 ml
mąka, 1/2 kubka
olej, 3 łyżki
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 2
poziom trudności: średni
Autor: Anna (Żnin)
(Głosów: 116)


Zostań mistrzem kuchni

Farsz: Cebulkę siekamy na drobno i szklimy na patelni z masłem. Pieczarki należy drobno posiekać razem z nóżkami [ja obieram dodatkowo kapelusze ze skórki] i wrzucamy do cebuli. Całość musi się poddusić pod przykryciem, aby pieczarki puściły wodę. Rozrabiamy przyprawę Warzywko na intensywny bulion - wystarczy ok 100 ml bulionu. Podlewamy pieczarki i cebulę. Ser pleśniowy rozrywamy na niewielkie kawałki i wrzucamy na patelnię. Kurczaka kroimy w kosteczki i smażymy osobno na oleju, aby się zrumienił, a następnie dodajemy do farszu, uważając, by nie dodać oleju. Do całości dokładamy wcześniej ugotowany i posiekany drobno brokuł. Można posiekać także miękkie części łodyżek. Naleśniki: robimy ciasto na naleśniki. Powinno być ono dość rzadkie, aby naleśniki były duże i sprężyste oraz nie rozrywały się przy zawijaniu farszu. Farsz układamy na naleśnikach i składamy brzegi, formując kwadracik. Brzegi naleśników podkładamy pod spód, aby naleśniki się nie rozwijały. Smacznego!
Rolada szpinakowa z wędzonym łososiem
Rolada szpinakowa z...
30-60 min. 8 łatwy
Głosów: 6
Tort panieński
Tort panieński
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 5
Grillowana pierś z kurczaka z tapenadą pod szynką parmeńską z grzankami
Grillowana pierś z...
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 93
Torcik malinowy
Torcik malinowy
30-60 min. 2 średni
Głosów: 7
Tarta mocno czekoladowa ze śmietaną i malinami
Tarta mocno...
pow. 60 min. 8 łatwy
Głosów: 234
WOŁOWINA W PIWIE KARMELOWYM
WOŁOWINA W PIWIE...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 53