Składniki:
Piersi z kurczaka, 4 szt.
Mix sałat z rukolą, 1 opakowanie
Czerwona papryka, 1 szt.
Majonez, 2/3 szkl.
Biały ocet winny, 1 łyżka
Szalotka, 1 szt.
Suszony estragon, 1 łyżka
Kapary, 1 łyżka
Przygotowanie:
czas: 30 min.
porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor:
Małgorzata (Sosnowiec)
(Głosów: 86)
Piersi z kurczaka oprószamy solą i pieprzem. Smażymy je na maśle. Składniki sosu dokładnie mieszamy w miseczce. Tuż przed podaniem sałaty (najlepiej różnokolorowe) myjemy, osuszamy, układamy na talerzach. Piersi kurczaka rozkładamy na sałacie na środku talerza lub półmiska, polewamy sosem i dekorujemy paskami papryki.