Przepis konkursowy

KURCZAK W SOSIE ESTRAGONOWYM
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Piersi z kurczaka, 4 szt.
Mix sałat z rukolą, 1 opakowanie
Czerwona papryka, 1 szt.
Majonez, 2/3 szkl.
Biały ocet winny, 1 łyżka
Szalotka, 1 szt.
Suszony estragon, 1 łyżka
Kapary, 1 łyżka
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Małgorzata (Sosnowiec)
(Głosów: 86)


Zostań mistrzem kuchni

Piersi z kurczaka oprószamy solą i pieprzem. Smażymy je na maśle. Składniki sosu dokładnie mieszamy w miseczce. Tuż przed podaniem sałaty (najlepiej różnokolorowe) myjemy, osuszamy, układamy na talerzach. Piersi kurczaka rozkładamy na sałacie na środku talerza lub półmiska, polewamy sosem i dekorujemy paskami papryki.
Krucha tarta z karmelizowanymi jabłkami pod kruszonką
Krucha tarta z...
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 115
Naleśniki z nutellą, karmelizowanymi bananami oraz bitą śmietaną.
Naleśniki z nutellą,...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 191
Stek z tuńczyka z musem marchewkowym i ziemniaczanym
Stek z tuńczyka z...
30-60 min. 2 średni
Głosów: 4213
PIERŚ Z KURCZAKA W SOSIE SZPINAKOWO- ŚMIETANOWYM
PIERŚ Z KURCZAKA W...
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 2
ZAPIEKANKA ZIEMNIACZANO - SEROWA Z POMIDORAMI
ZAPIEKANKA...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 0
Szybki pożywny tost z jajkiem, sosem i ketchupem
Szybki pożywny tost z...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 1202