Przepis konkursowy

MAKARON Z SOSEM Z KURKAMI
Zdjęcie przepisu
Składniki:
makaron np świderki, ok. 200 g
kurki, ok.100 g
ser pleśniowy łagodny, 200 g
sól, wg smaku
masło klarowane, 2 łyżki
świeże zioła (no. majeranek), wg uznania
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Izabela (Warszawa)
(Głosów: 1039)


Zostań mistrzem kuchni

Na rozgrzane masło klarowane wrzucić umyte wcześniej kurki, posolić i podsmażyć je kilka minut, tak, by nadal były chrupkie. Zmniejszyć ogień pod garnkiem i dodać ser pleśniowy. Mieszać do całkowitego rozpuszczenia sera. Tak przygotowanym sosem polać wcześniej ugotowany makaron. Całość posypać świeżymi ziołami, np majerankiem. Smacznego!
Orientalny kurczak z kuskusem i warzywami
Orientalny kurczak z...
30 min. 4 średni
Głosów: 140
Mezalians
Mezalians
30 min. 4 łatwy
Głosów: 502
Szpinakowe słoneczko
Szpinakowe słoneczko
30-60 min. 4 średni
Głosów: 4243
Babeczki czekoladowe z wiśniami i kremem waniliowym
Babeczki czekoladowe z...
30-60 min. 6 łatwy
Głosów: 229
Toltilla z łososiem, szpinakiem i suszonymi pomidorami
Toltilla z łososiem,...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 9
Pierś w ziołach z brokułami i szpinakiem
Pierś w ziołach z...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 3051