Przepis konkursowy

MAKARON Z TUŃCZYKIEM, SZPINAKIEM I SEREM FETA
Zdjęcie przepisu
Składniki:
makaron pełnoziarnisty , 150 g
mrożony szpinak, 200 g
ser feta, 170 g
tuńczyk w oleju, 1 puszka
jogurt naturalny, 50 g
pieprz, do smaku
czosnek granulowany , do smaku
pomidor, 1/4
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Gabriela (Nowy Sącz)
(Głosów: 3502)


Zostań mistrzem kuchni

Gotujemy makaron al dente (ok 9 min.). Rozmrażamy szpinak na patelni doprawiając pieprzem. Z tuńczyka odlewamy część oleju, resztę wrzucamy na małą patelnię podpiekając(ok.5 min.). Gdy już szpinak się rozmrozi, a makaron ugotuje to wrzucamy makaron na patelnię do szpinaku i razem na małym ogniu podpiekamy, dodając drobno posiekanego pomidora. Ser feta kroimy w kawałki. Do makaronu, szpinaku i pomidora dodajemy resztę składników: tuńczyka podpieczonego, ser feta, jogurtu naturalnego, doprawiamy do smaku. Smażymy to wszystko jeszcze ok. 5 min. I gotowe.:D Smacznego!
Zapiekanki
Zapiekanki
30 min. 2 średni
Głosów: 1427
Domowa pizza
Domowa pizza
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 1002
Przepyszne placuszki z cukinii
Przepyszne placuszki z...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 8
Serowe papryczki
Serowe papryczki
30 min. 4 łatwy
Głosów: 21
Curry dyniowe z kurczakiem i szpinakiem
Curry dyniowe z...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 64
Musztardowa polędwiczka w towarzystwie kaszotto z kurkami
Musztardowa...
30-60 min. 2 średni
Głosów: 5