Przepis konkursowy

MAKARON Z TUŃCZYKIEM, SZPINAKIEM I SEREM FETA
Zdjęcie przepisu
Składniki:
makaron pełnoziarnisty , 150 g
mrożony szpinak, 200 g
ser feta, 170 g
tuńczyk w oleju, 1 puszka
jogurt naturalny, 50 g
pieprz, do smaku
czosnek granulowany , do smaku
pomidor, 1/4
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Gabriela (Nowy Sącz)
(Głosów: 3502)


Zostań mistrzem kuchni

Gotujemy makaron al dente (ok 9 min.). Rozmrażamy szpinak na patelni doprawiając pieprzem. Z tuńczyka odlewamy część oleju, resztę wrzucamy na małą patelnię podpiekając(ok.5 min.). Gdy już szpinak się rozmrozi, a makaron ugotuje to wrzucamy makaron na patelnię do szpinaku i razem na małym ogniu podpiekamy, dodając drobno posiekanego pomidora. Ser feta kroimy w kawałki. Do makaronu, szpinaku i pomidora dodajemy resztę składników: tuńczyka podpieczonego, ser feta, jogurtu naturalnego, doprawiamy do smaku. Smażymy to wszystko jeszcze ok. 5 min. I gotowe.:D Smacznego!
Babeczki z kremem z białej czekolady i mascarpone
Babeczki z kremem z...
30-60 min. 8 łatwy
Głosów: 2
Kaloryczna bomba smakowa
Kaloryczna bomba smakowa
pow. 60 min. 4 łatwy
Głosów: 159
Grillowany łosoś ze szparagami i sosem berneńskim
Grillowany łosoś ze...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 40
Pikantna pierś kurczaka zapiekana w porze i marchwi
Pikantna pierś...
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 30
Pieczarki z piersią z kurczaka
Pieczarki z piersią z...
30-60 min. 4 średni
Głosów: 111
PĄCZKI
PĄCZKI
30-60 min. 8 średni
Głosów: 126