Składniki:
łosoś, 150 g
Śmietana 18 %, 200 ml
Kapary, 10 g
cebula, 1 szt.
masło, 1 łyżka
czosnek, 2 ząbki
białe wino, 50 ml
makaron penne, 200 g
kolendra, do dekoracji
Przygotowanie:
czas: 30 min.
porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor:
Piotr (Radzymin)
(Głosów: 4)
Rozpuszczamy na patelni masło, dodajemy pokrojoną cebulkę w kostkę następnie drobno pokrojony czosnek, chwilę smażymy. W międzyczasie wstawiamy wodę na makaron. Łososia kroimy w dość grubą kostkę i dodajemy na patelnię, smażymy ok 5 min. Po tym czasie dodajemy wino i kapary, czekamy aż wino odparuje zalewamy wszystko śmietaną. Dusimy chwilę. Doprawiamy szczyptą soli i posiekaną kolendrą. Smacznego :)