Przepis konkursowy

PENNE Z ŁOSOSIEM I KAPARAMI
Zdjęcie przepisu
Składniki:
łosoś, 150 g
Śmietana 18 %, 200 ml
Kapary, 10 g
cebula, 1 szt.
masło, 1 łyżka
czosnek, 2 ząbki
białe wino, 50 ml
makaron penne, 200 g
kolendra, do dekoracji
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Piotr (Radzymin)
(Głosów: 4)


Zostań mistrzem kuchni

Rozpuszczamy na patelni masło, dodajemy pokrojoną cebulkę w kostkę następnie drobno pokrojony czosnek, chwilę smażymy. W międzyczasie wstawiamy wodę na makaron. Łososia kroimy w dość grubą kostkę i dodajemy na patelnię, smażymy ok 5 min. Po tym czasie dodajemy wino i kapary, czekamy aż wino odparuje zalewamy wszystko śmietaną. Dusimy chwilę. Doprawiamy szczyptą soli i posiekaną kolendrą. Smacznego :)
Syta pizza
Syta pizza
pow. 60 min. 2 średni
Głosów: 2647
Polędwiczki wieprzowe z sosem czekoladowo-porzeczkowym
Polędwiczki wieprzowe...
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 55
Cytrynowo-miętowy grillowany łosoś z cukinią
Cytrynowo-miętowy...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 26
Tarta z ciasta francuskiego z wędzonym łososiem
Tarta z ciasta...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 1299
Sałata miodowo-musztardowa
Sałata...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 790
PYSZNY KURCZAK I ROZMAITOŚCI
PYSZNY KURCZAK I...
pow. 60 min. 4 łatwy
Głosów: 65