Przepis konkursowy

PENNE Z ŁOSOSIEM I KAPARAMI
Zdjęcie przepisu
Składniki:
łosoś, 150 g
Śmietana 18 %, 200 ml
Kapary, 10 g
cebula, 1 szt.
masło, 1 łyżka
czosnek, 2 ząbki
białe wino, 50 ml
makaron penne, 200 g
kolendra, do dekoracji
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Piotr (Radzymin)
(Głosów: 4)


Zostań mistrzem kuchni

Rozpuszczamy na patelni masło, dodajemy pokrojoną cebulkę w kostkę następnie drobno pokrojony czosnek, chwilę smażymy. W międzyczasie wstawiamy wodę na makaron. Łososia kroimy w dość grubą kostkę i dodajemy na patelnię, smażymy ok 5 min. Po tym czasie dodajemy wino i kapary, czekamy aż wino odparuje zalewamy wszystko śmietaną. Dusimy chwilę. Doprawiamy szczyptą soli i posiekaną kolendrą. Smacznego :)
Kleftiko
Kleftiko
pow. 60 min. 4 łatwy
Głosów: 3
Placuszki marchewkowe z jabłkiem i cynamonem
Placuszki marchewkowe...
pow. 60 min. 2 łatwy
Głosów: 2
Tiropsomo, czyli greckie bułeczki z fetą
Tiropsomo, czyli...
pow. 60 min. 4 średni
Głosów: 50
ZAPIEKANKA ZIEMNIACZANO - SEROWA Z POMIDORAMI
ZAPIEKANKA...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 0
Warkocz Góralki
Warkocz Góralki
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 97
Ciasteczka samo zdrowie
Ciasteczka samo zdrowie
30 min. 4 łatwy
Głosów: 4