Przepis konkursowy

RYBA Z BROKUŁAMI W SOSIE ŚMIETANOWYM
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Filet z dorsza, 600g
Śmietana 12%, 200ml
Mleko, 250ml
Cebula biała, 2 sztuki
Cebula czerwona, 1/2 sztuki
Ugotowane różyczki brokuła, 300g
Pieprz cytrynowy, 1/2 łyżeczki
Koperek suszony, 1 łyżka
Sok z cytryny, 1 łyżeczka
Sól, 1/2 łyżeczki
Olej rzepakowy, 1 łyżka
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Monika Teresa (Szczecin)
(Głosów: 19)


Zostań mistrzem kuchni

Na dużej patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy lekko cebulę. Wlewamy mleko, sok z cytryny, wsypujemy pieprz cytrynowy i koperek. Układamy filety z dorsza. Zakrywamy przykrywką. Na małym gazie gotujemy do zmięknięcia ryby. Na koniec wkładamy ugotowane różyczki brokuła, zalewamy śmietaną. I pod przykryciem trzymamy jeszcze kilka minut do zagotowania. Doprawiamy solą do smaku. Po zdjęciu z gazu posypujemy czerwoną cebulką pokrojoną w piórka. Gotowe.
Ciekawy dorsz
Ciekawy dorsz
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 7
Gofry z kremem z bitej śmietany i mascarpone
Gofry z kremem z bitej...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 289
Marchewkowa rozkosz czyli treningowe ciasto marchewkowe
Marchewkowa rozkosz...
pow. 60 min. 4 łatwy
Głosów: 12
Tagliatelle ze szpinakiem i kurczakiem
Tagliatelle ze...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 1
Grillowana pierś z kurczaka z sałatką z rukoli,pieczonego buraka,serem blue i granatem
Grillowana pierś z...
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 59
Pikantna pierś kurczaka zapiekana w porze i marchwi
Pikantna pierś...
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 30